Chevrolet reînvie numele Chaparral pentru conceptul 2X Vision Gran Turismo

În anii ’60 doi americani au reuşit să pună bazele unei companii care a rescris regulile în sporturile cu motor, uimind concurenţii cu inovaţiile tehnice folosite. Acea companie s-a numit Chaparral şi, în câteva cazuri, a folosit motoare şi componente furnizate de Chevrolet. Iar acum, fostul donator de piese reînvie numele Chaparral pentru jocul Gran Turismo 6.

Chevrolet reînvie numele Chaparral pentru conceptul 2X Vision Gran Turismo Chevrolet reînvie numele Chaparral pentru conceptul 2X Vision Gran Turismo

Creatorii jocului Gran Turismo 6 au reuşit să convingă surprinzător de mulţi producători auto să creeze concepte speciale pentru această versiune a simulatorului virtual. După Mercedes-AMG, BMW, Nissan, Volkswagen, Toyota, Aston Martin şi alţii, a venit vremea pentru Chevrolet.

Dar nu orice Chevrolet, ci unul care poartă, de fapt, numele Chaparral. Vezi tu, Chparral a fost o marcă de maşini de curse creată în anii ’60 de doi americani – Hap Sharp şi Jim Hall. Iar această marcă a reuşit să creeze unele dintre cele mai avansate modele de circuit din istorie, multe dintre inovaţiile folosite de Chaparral regăsindu-se pe monoposturi de Formula 1 ulterior.

Încântat de cunoştinţă. Acum dă-te la o parte!

Acum, Chevrolet – care a furnizat motoare şi componente pentru unele modele făcute de Sharp şi Hall – a reînviat numele Chaparral pentru simulatorul Gran Turismo 6 prin conceptul 2X Gran Turismo.

Şi uită-te bine la cum arată, fiindcă n-o să-l vezi decât pe ecranul televizorului tău. De altfel, ideile din spatele prototipului virtual sunt atât de futuriste, încât nu putea fi realizate în lumea asta pământească decât peste 50-100 de ani.

Da, ştiu, e veche deja. Dar totuşi: laser, frate!

Pentru început, şoferul ar trebui să stea culcat, cu mâinile şi picioarele îndreptate către roţi (o poziţie asemănătoare cu cele cerute de motocicletele supersport). Apoi, sistemul de propulsie foloseşte un laser alimentat de baterii litiu-ion care îşi iau energia de la un generator învârtit de aer. În teorie, sistemul ar avea o putere echivalentă cu 900 CP, iar mişcarea efectivă a maşinii s-ar face prin undele de şoc emise de laser, acceleraţia de la zero până la 60 de mile pe oră (96 km/h) având nevoie de 1,5 secunde. Mda. Ce bine e că mai există încă oameni frumoşi cu imaginaţie bogată, nu?

Chaparral 2X Vision Gran Turismo va deveni disponibil printr-un update care va putea fi descărcat în jurul sărbătorilor de iarnă.

VIDEO:

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.