Design auto: BMW i1, propunerea lui Amadou Ndiaye

Dacă BMW ne-a arătat modelele i3 şi i8, înseamnă că mai e loc şi pentru BMW i1, nu-i aşa? Până când oficialii de la Munchen se vor gândi la aşa ceva, a făcut-o designerul canadian Amadou Ndiaye: iată propunerea lui pentru un BMW i1. Cum vi se pare?

Design auto: BMW i1, propunerea lui Amadou Ndiaye Design auto: BMW i1, propunerea lui Amadou Ndiaye

Pentru cei de la BMW, sub-brandul "i" înseamnă viitorul, iar BMW i3 şi BMW i8 ne-o arată în mod foarte clar. Evident că, ulterior, vor apărea şi alte modele în gama BMW i, dar, pentru moment, oficialii nu divulgă detalii despre acestea.

Prin urmare, orice e posibil: chiar şi un BMW i1, pe care îl imaginează designerul canadian Amadou Ndiaye şi despre care putem spune că e un fel de răspuns dat vehiculelor de oraş în genul noului concept urban Audi sau Volkswagen XL1.

BMW i1 arată ca un demn "actor" din filmele cu Batman, putând fi, de ce nu, maşina lui Robin... Interesant, BMW i1 reuşeşte să combine suficient de bine lumea motocicletelor BMW cu noul stil al maşinilor electrice BMW i, arătând deopotrivă sportiv, dar şi ecologic.

BMW i1 are trei roţi, cele două din faţă dispunând de un mecanism hidraulic special, care le înclină în viraje pentru o aderenţă cât mai bună, tot sistemul fiind controal de un computer central. Toate cele trei roţi sunt puse în mişcare de câte un motor electric, iar structura vehiculului este realizată din fibră de carbon, pentru o masă cât mai redusă.

Practic, designerul canadian a încercat să realizeze o maşină ecologică, care să înglobeze ultimele tehnologii BMW, dar care să nu facă rabat de la caracterul purist şi fun al maşinilor BMW.

Rămâne la latitudinea voastră să apreciaţi dacă rezultatul este reuşit

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.