Cine se teme de noua Dacia Logan – iată principalii concurenţi ai noului Logan

Autor: Oraan Mărculescu acum 10 ani Dosar & Analize

Fiat Linea are deja suficienţi ani la activ de când e pe piaţă: lansat în 2007, a primit unele îmbunătăţiri de-a lungul anilor, iar la Salonul Auto Paris 2012 este de aşteptat să vină cu un facelift ceva mai vizibil, care să îi accentueze caracterul elegant.

Deşi e bazat pe platforma tehnică a citadinei Fiat Punto, Linea e un sedan care se apropie foarte mult de clasa compactă, având o lungime de 4,56 metri şi un portbagaj de 500 de litri. Chiar dacă Linea e o maşină foarte spaţioasă, Loganul promite să fie un rival de temut, în primul rând datorită ampatamentului mai mare cu cel puţin 5 cm.

Din punct de vedere al aspectului interior, Linea mizează pe plastice şi tapiţerii corecte calitativ, dar aspectul general arată mai evoluat decât în Logan. Şi din punct de vedere al dotărilor, Linea stă bine, oferind chiar şi climatizare automată, în timp ce Logan 2 se pare că se va limita doar la climatizarea manuală.

Ca motorizări, gama Linea pentru România este redusă la două propulsoare: unul pe benzină, de 1,4 litri şi 77 CP, care va contracara motorul de 1,2 litri şi 75 CP de pe Logan; respectiv un 1.6 MJet de 105 CP, care va rivaliza în mod direct cu dCi-ul de 1,5 litri şi 105 CP de pe Logan.

Ca preţuri, Linea nu e o familistă ieftină, pornind de la 11.300 euro pentru varianta pe benzină, respectiv 15.000 euro pentru diesel. În plus, lista de opţionale e mai lungă decât va fi la Logan, aşa încât Fiat Linea se anunţă drept o maşină pentru cei care au mai mulţi bani decât reclamă segmentul low-cost.

CONCLUZIE PRELIMINARĂ

Deşi aspectul şi spaţiul interior îl avantajează pe Fiat Linea, Logan îşi va lua revanşa fără probleme la capitolul preţuri şi motorizări. Prin urmare, este de aşteptat ca Fiat Linea să apeleze la o politică agresivă de discounturi pentru a face faţă modeului românesc.

CE ALEGEŢI, FIAT LINEA SAU NOUA DACIA LOGAN?

Să vedem alt rival pe următoarea pagină

Pagini: 1 2 3 4 5

Urmărește Promotor.ro pe Google NewsComentarii
Inchide