Cine se teme de noua Dacia Logan – iată principalii concurenţi ai noului Logan

Autor: Oraan Mărculescu acum 10 ani Dosar & Analize

Noua KIA Rio a fost prezentată în premieră mondială publicului european cu ocazia Salonului Auto Geneva 2011, ulterior fiind propusă pe piaţă şi varianta în trei volume KIA Rio Sedan.

Modelul coreean atrage privirile imediat prin alura tinerească, aproape agresivă, dar care reuşeşte să inspire şi robusteţe. Având lungimea de 4,36 metri, Rio Sedan este cam la acelaşi nivel cu noul Logan (care e de aşteptat să nu depăşească 4,4 metri în lungime), dar ampatamentul de 2,57 metri îi dă câştig de cauză Loganului ca spaţiu interior.

În privinţa aspectului, coreenii stau mai bine, Logan fiind de aşteptat să ofere plastice la un nivel mai slabe calitativ decât Rio. În plus, Rio vine standard cu un pachet de siguranţă de top, cu 6 airbaguri, ABS şi control al tracţiunii şi stabilităţii (care rămâne de văzut dacă va fi standard sau doar opţional pe Logan).

În privinţa motorizărilor, Rio Sedan e mai puţin generos decât versiunea hatchback, având doar două motoare: unul pe benzină, de 1,2 litri şi 85 CP (care contracarează Logan 1.2 16V), respectiv un diesel de 1,4 litri şi 109 CP – care poate fi cuplat opţional şi cu o cutie automată cu 4 trepte.

Ca preţuri, KIA Rio porneşte de la peste 10.000 euro, coreenii oferind şi o listă destul de bogată de opţiuni, unele dintre ele aproape de lux pentru acest segment. Prin urmare, KIA Rio se încadrează şi ea printre familistele dedicate celor mai pretenţioşi.

CONCLUZIE PRELIMINARĂ

Imaginea coreenilor a crescut destul de mult în ultima perioadă pentru ca interesul clienţilor pentru micul Rio Sedan să fie la cote ridicate. Faţă de Logan, Rio propune un design mai modern şi un interior mai bine finisat, precum şi o listă de dotări mai generoasă.

Logan, însă, anunţă că va sta mai bine la capitolul spaţiu interior şi, evident, ca politică de preţuri, dar şi în ce priveşte oferta de motorizări. Lupta dintre cele două modele se anunţă interesantă, coreenii adaptându-se foarte repede condiţiilor pieţei.

CE ALEGEŢI, KIA RIO SEDAN SAU NOUA DACIA LOGAN?

Să vedem alt rival pe următoarea pagină

Pagini: 1 2 3 4 5

Urmărește Promotor.ro pe Google NewsComentarii
Inchide