KIA Rio Sedan la Salonul Auto New York 2011

Noua generaţie KIA Rio Sedan a debutat şi pe continentul american, cu ocazia Salonului Auto New York 2011. Vorbim de un model revoluţionar faţă de precedenta generaţie, care îşi propune să convingă publicul tânăr.

KIA Rio Sedan la Salonul Auto New York 2011 KIA Rio Sedan la Salonul Auto New York 2011

Noua KIA Rio a marcat o adevărată revoluţie faţă de precedenta generaţie, fiind lansată la Salonul Auto Geneva 2011 în versiunea hatchback în 5 uşi. Acum, la Salonul Auto New York, a venit şi rândul versiunii sedan - deşi premiera mondială a acesteia s-a consumat câteva zile mai devreme, la Shanghai 2011, sub numele KIA K2.

Faţă de modelul destinat pieţe chinezeşti, KIA Rio Sedan pentru America are nişte modificări nu neapărat subtile. În primul rând, se remarcă stilul foarte agresiv, maşina părând o KIA Optima intrată la apă: faruri mari şi cu o formă sofisticată, grilă bine evidenţiată şi un spoiler cu un look destul de sportiv.

Partea laterală puternic ascendentă beneficiază de o suprafaţă vitrată destul de restrânsă, iar jantele de 17 inch de pe versiunile superioare îi conferă maşinii un aer foarte atractiv, în special pentru tineri. Spatele este ceva mai convenţional, însă nu este lipsit de personalitate, graţie stopurilor mari şi a spoilerului sportiv.

Interiorul maşinii mizează pe aceeaşi impresie de revoluţie faţă de precedenta generaţie, combinând sportivitatea cu un look high-tech. Versiunile superioare de echipare beneficiază de un sistem de navigaţie cu un display central de mari dimensiuni, pe care pot fi afişate şi imaginile de la camera pentru mersul înapoi. De asemenea, butoanele din zona climatizării automate fac o evidentă trimitere către modele celebre din istoria motorsportului.

Interiorul este spaţios, graţie ampatamentului de 2,57 metri locurile din spate fiind mult mai generoase decât în precedenta generaţie. Faţă de modelul pe care îl înlocuieşte, noul KIA Rio Sedan creşte în dimensiuni, ajungând la o lungime de 4,36 metri, o lăţime de 1,72 metri şi o înălţime de 1,45 metri. De asemenea, caroseria este mai rigidă cu 60%, ceea ce înseamnă o siguranţă mult crescută.

Pe piaţa nord-americană, KIA Rio Sedan este oferită cu noul motor pe benzină cu injecţie directă, de 1,6 litri şi 135 CP, cuplat fie la o cutie de viteze manuală cu 6 trepte, fie la una automată, tot cu 6 trepte. Sistemul ISG (de oprire/pornire automată a motorului) este oferit standard, aşa încât consumul în regim de autostradă este de 5,8 litri/100 km, iar cel urban este de 7,8 litri/100 km.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.