Care sunt, de fapt, motivele pentru care mașinile electrice încă nu le înlocuiesc pe cele cu combustibil

Autor: Marius Vișan 16 iun. 2020 Mașini electrice
Care sunt, de fapt, motivele pentru care mașinile electrice încă nu le înlocuiesc pe cele cu combustibil

Mașinile electrice reprezintă cel mai fierbinte subiect din industria auto. Acestea consumă planurile, resursele și timpul multor producători de automobile din întreaga lume. Totuși, de ce nu vedem mai multe mașini electrice pe străzi?

Tehnologia există. Sunt bune pentru mediu. Iar unele dintre cele mai noi modele arată chiar foarte bine (vezi Porsche Taycan sau Tesla). Însă, până acum, consumatorii au fost reticenți în a achziționa vehicule care se încarcă la priză.

Motivele pentru care mașinile electrice nu le înlocuiesc pe cele cu combustibil

Așadar, de ce aleg oamenii să conducă mașini cu motoare termice când ar putea conduce mașini electrice cu baterii? Iată câteva motive:

Autonomia

O mare problemă a mașinilor electrice este autonomia. Prin aceasta ne referim la cât de departe poate merge mașina cu o singură încărcare a bateriei. Chiar dacă s-au făcut progrese în această zonă în ultimii ani, cele mai multe mașini electrice nu le pot întrece pe cele cu motoare termice.

Lipsa stațiilor de încărcare

În timp ce companiile auto au făcut progrese majore în dezvoltarea automobilelor electrice, majoritatea orașe nu au încă infrastructura pentru a sprijini aceste vehicule. Prin aceasta ne referim la faptul că nu există suficiente stații de încărcare unde oamenii sa își alimentează mașina electrică.

Timpul de încărcare

Încărcarea acestor baterii rămâne un obstacol major și un motiv esențial pentru care consumatorii sunt reticenți să cumpere vehicule electrice. Cât durează ca un șofer să-ți umple mașina cu combustibil? Un minut? Mai putin de un minut? Ei bine, timpul mediu necesar pentru a reîncărca o baterie este de la una la trei ore.

Designul exterior

Tesla se străduiește să facă mașinile electrice mai elegante și cu un aspect mai cool. Cu Model 3 americanii au dat lovitura, cu toate acestea, realitatea este că multe mașini electrice de pe piață (Nissan Leaf și Renault Twizy, de exemplu) nu sunt nici elegante, nici cool.

Costuri suplimentare

Înlocuirea bateriei mașinii nu este singurul cost suplimentar. Garajul celui care vrea să aibă o mașină care se încarcă la priză trebuie să fie echipat ca o stație de încărcare a bateriei. Aceasta înseamnă achiziționarea și instalarea echipamentelor de încărcare. În plus, trebuie să mențineți acest echipament funcțional, iar asta înseamnă întreținere, care la rândul ei costă.

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult

Comentarii
Inchide