1 August în istoria automobilistică

Pe 1 august a fost prezentat primul exemplar Jeep, un simbol al armatei americane şi pionierul unei mărci de succes.

1 August în istoria automobilistică 1 August în istoria automobilistică

1 August 1941 - În această zi primul exemplarJeep a fost arătat lumii de către Willys-Overland, compania care îlfabrica pentru Armata Americană. Designul nu aparţinea Willys, ciBantam dar pentru că această companie era prea mică pentru afabrica la necesităţile armatei americane proiectul a fost datcătre Willys şi apoi şi către Ford. În total Willys şi Ford auprodus 640.000 exemplare în anii de război, reprezentând 18% dintotalul vehiculelor militare americane.

Cel mai popular vehicul militar

Primeleexemplare aveau motoare înpatru cilindrii de 2.199 cmc care dezvoltau 60 CP, având o cutie cu trei trepteplus marşarier şi o cutie de transfer pentru terenul accidentat.Pentru un vehicul aşa de solid, cântărea doar 1.040 kg şi aveadimensiuni foarte compacte având 333 cm lungime şi 157,5 cm înlăţime.

Numele Jeep se trage de laGeneral Purpose, descriereape care militarii au dat-o la început noului model, prescurtat G.P., dintranscrierea fonetică rezultând marca pe care noi o cunoaştem azi.Primul Jeep Civil a apărut în 1945, fiind o versiune mai puţinspartană a modelului folosit de armata americană în versiune.