19 Iunie în istoria automobilistică

19 iunie este ziua de naştere a lui Luc Donckerwolke care a desenat supercar-urile Lamborghini Gallardo, Murcielago, dar şi modele pe care le vedem zi de zi pe stradă.

19 Iunie în istoria automobilistică 19 Iunie în istoria automobilistică

19 Iunie 1965 - În această zi în Peru, Lima senaşte din părinţi belgieni, Luc Donckerwolke, o figură marcantă aindustriei auto contemporane. Luc şi-a început cariera de designerla Peugeot în 1990 şi după doi ani s-a mutat la Audi. După încă doiani a fost detaşat la Skoda acolo unde a contribuit la designulprimelor generaţii Skoda Octavia şi Fabia.

S-a reîntors în 1996 la Audi şi în 1998 afost numit şef de design la Lamborghini. Aici a atins perioada deglorie desenând modelele Murcielago şi Gallardo. În această perioadă a mai contribuit şila designul modelelor Audi, creând controversatul A2 şi proiectândAudi R8 LeMans Racer. Din2006 a trecut la SEAT având ca sarcină crearea unui design cât maitineresc, dar şi pragmatic în acelaşi timp. Rezultatul mutării salela SEAT a fost noua generaţie SEAT Ibiza şi acum lucrează intens la viitoarea generaţieSeat Leon.

Donckerwolke la SEAT