Alfa Romeo Giulietta - cea mai sigură compactă din istorie

Cu un punctaj final de 87 de puncte din maximum 100, Alfa Romeo Giulietta a devenit cea mai sigură compactă din istorie, în urma testelor de siguranţă efectuate de EuroNCAP.

Alfa Romeo Giulietta - cea mai sigură compactă din istorie Alfa Romeo Giulietta - cea mai sigură compactă din istorie

Cuun punctaj final de 87 de puncte din maximum 100, AlfaRomeo Giulietta a devenit cea mai sigură compactă dinistorie, în urma testelor de siguranţă efectuate deEuroNCAP.

Rezultatul este cu atât mai impresionant, cu cât, începând dinanul 2009, EuroNCAP aplică în testele sale noi standarde deevaluare, măsurând concomitent parametrii de protecţie a adulţilor,a copiilor, a pietonilor, precum şi partea de prevenire aaccidentelor şi de reducere a leziunilor prin prezenţasemnalizatorului de centură de siguranţă, a ESP-ului şi alimitatorului de viteză.

Alfa Romeo Giulietta a primit cotaţii record, obţinândprocente de siguranţă de 97% pentru adulţi, 85% pentrucopii, 63% pentru pietoni şi 86% pentru siguranţa activă.În mare rezultatul este justificat şi de noua platformă dezvoltatăde italieni pentru Giulietta. Din punct de vedere al siguranţeiaceastă platformă vine cu o mică inovaţie, şi anume apariţia unorlonjeroane secundare, amplasate mai sus şi care pornesc de lanivelul semnalizărilor laterale. Energia unui potenţial impactviolent este mai bine repartizată şi habitaclul este mai bineprotejat.

În echiparea standard Giulietta vine cu 6 airbaguri, pedalier şicoloană de direcţie decuplabile în cazul unui impact pentru apreveni intruziunea în habitaclu. Datorită dotărilor specifice,cele 5 stele EuroNCAP obţinute în prezent vor fi echivalate si înanul 2012, când testele de siguranţă vor avea un grad şi mai marede severitate. Alfa Romeo Giulietta a fost prezentata publicului inluna aprilie si va fi lansata pe piata din Romania in toamna anuluiacesta.