ASIMO sărbătoreşte a 10-a aniversare

ASIMO a ajuns la un moment extrem de important şi va sărbători a 10-a aniversare pe 31 Octombrie.

ASIMO sărbătoreşte a 10-a aniversare ASIMO sărbătoreşte a 10-a aniversare

Cu 10 ani în urmă Honda a creat un robot umanoid atâtde avansat, încât a declanşat o adevarată revoluţie în tehnologiaroboţilor umanoizi. Pentru a marca această dată, astăzi au fostlansate site-uri aniversare şi filme, împreună cu noi imagini,secvenţe video, povestea dezvoltării şi aplicaţii pentrusmartphone.

Momentele aniversare ale lui ASIMO la - (http://world.honda.com/ASIMO/). Aplicaţia software pentru iPhone şi smartphone-uri cu platformăAndroid, "Aleargă cu ASIMO" îi prezintă pe ASIMO şi alţiroboţi Honda ca personaje care pot interacţiona cu utilizatorul.(Atât aplicaţia pentru iPhone cât şi cea pentru Android vor fidisponibile în curând).

Munca de cercetare a Honda în robotica umanoidă a început acumaproape un sfert de secol, iar 14 ani mai târziu, pe 31 Octombrie2000, ASIMO a fost creat. De la dezvăluirea sa la UniversitateaTehnică din Darmstadt în iunie 2003, ASIMO a inspirat, educat şiinfluenţat mii de oameni din regiune şi a fost aclamat atât deingineri cât şi de oameni de ştiinţă.

ASIMO a vizitat muzee de ştiinţă pe tot cuprinsul Europei, aîntâlnit membrii familiilor regale şi şefi de stat, a vizitat pânăşi Parlamentul European. ASIMO face parte din programul Honda petermen lung de cercetare şi dezvoltare în robotică şi mobilitateumană. Scopul Honda este de a dezvolta un robot care va fi capabilsă ajute oamenii în viaţa de zi cu zi; un robot care va preluaunele dintre sarcinile care ne-ar ajuta să avem o viaţă mai uşoarăşi mai placută.

Avantajele unui astfel de robot umanoid ar putea să nu fielimitate la mediul de acasă, ar putea include orice situaţie încare oamenii ar avea nevoie de ajutor şi asistenţă.Honda îşiconcentrează acum cercetarea în zona de dezvoltare a informaţieiprecum şi pentru îmbunătăţirea înţelegerii interacţiunii ideale şia relaţiei între om şi roboţii umanoizi.

Scopul suprem al proiectului ASIMO este de a creaun robot umanoid cu adevarat utilizabil şi să continuedezvoltarea sistemelor inteligente pentru a putea fi utilizate încelelalte produse Honda. Mai mult decât atât, Honda este partenerulmultor proiecte educaţionale europene, cu scopul de a inspiraelevii şi studenţii să devină mai implicaţi în ştiinţă şiinginerie.