Biocombustibil din ingredientele whisky-ului

Cercetătorii scoţieni au descoperit că din ce rămâne în urma distilări whisky-ului se poate face un biocombustibil pentru maşini foarte bun.

Biocombustibil din ingredientele whisky-ului Biocombustibil din ingredientele whisky-ului

În cursa pentru a reduce dependenţa de combustibilii fosili,cercetătorii vin cu idei care sună din ce în ce mai trăsnite.După combustibilul dinexcremente umane, scoţienii vin acum cu o propunerea mai puţindezgustătoare. Este vorba tot de rămăşiţe în urma unui proces defermentare, dar aici vorbim despre whisky, iar cei care audescoperit aşa ceva sunt un grup de cercetători de la EdinburghNapier University.

Conformacestora, din resturile de cereale care rămân în urma distilăriibăuturii tradiţionale scoţiene se poate extrage printr-o refierbesub condiţii speciale un nou biocombustibil. Vestea bună estecă nu trebuiemodificate sistemele de alimentare şi ardere alemotorului, testele relevând că poate suplini cu succesbenzina.

Acum problemaeste în felul următor, această reţetă se poate aplica doar Scoţiei, cunoscută pentruproducţia importantă de whisky şi chiar ei ar trebui să producă maimult ca să "hidrateze" şi maşinile, deci mai mult whisky debăut. În al doilea rând, nueste o idee chiar aşa de revoluţionară pentru că au mai făcut şialţii biocombustibil din cereale, iar în ultimul rând dacă fiecaremaşină ar merge cu aşa ceva, cel mai probabil în aer ar pluti oputernică mireasmă de whisky, care va da peste cap traficul.