BMW a descoperit o reţea de hoţi de piese BMW!

Mai ştiţi vremurile când muncitorii de la Dacia scoteau ilegal piese auto din uzină? Iată că acest lucru se întâmplă şi azi, dar la constructori mult mai titraţi!

BMW a descoperit o reţea de hoţi de piese BMW! BMW a descoperit o reţea de hoţi de piese BMW!

Chiar dacă pare incredibil, este cât se poate de adevărat:o comisie internă BMW a descoperit o reţea de hoţi, carefurau piese BMW. Până acum, s-a ajuns la o daună totală de3 milioane de euro!

Unde s-a întâmplat acest lucru? Chiar în uzina dinMunchen a constructorului bavarez. Mai grav este faptul căaceste furturi au loc de ani de zile, nu doar de câteva luni sausăptămâni.

Reţeaua era formată din 18 hoţi, doi dintre ei fiindmuncitori în uzina BMW, iar altul lucrând ca uncolaborator. Modul de operare era destul de simplu: liniade montaj era oprită pentru un fals control de calitate, cu aceastăocazie fiind sustrase diverse componente, de la chei şi capace deroţi până la scaune.

De fapt, banii cei mai mulţi proveneau dincomercializarea scaunelor BMW, în special pe internet. Separe că reţeaua de hoţi avea deschise mai multe conturi înstrăinătate, cel mai important într-o bancă din Turcia.

Investigatorii interni BMW estimează că daunele se ridică lacirca 3 milioane de euro şi au lăsat restul procedurilor pe seamapoliţiei din Munchen. Atât oficialii, cât şi organele de poliţies-au arătat extrem de surprinşi de aceste acte, fabrica BMWdin Munchen fiind considerată foarte sigură.

Investigaţia continuă, iar poliţiştii cred că această reţea dehoţi de piese BMW nu este singulară. Probabil urmează zile grelepentru cei 31.000 de angajaţi BMW din Munchen, care vor fiverificaţi în următoarea perioadă.