BMW X3 facelift

Fratele mai mic al lui X5 a suferit un facelift, după ce a „suferit” numeroase critici relativ la aspectul mai puţin atractiv. La Paris, X3 s-a prezentat cu modificări destul de discrete ale spoilerelor, mai vizibile fiind noua gamă de culori pentru caroserie sau noile posibilităţi de personalizare a habitaclului, datorită tapiţeriilor şi materialelor interioare.

Fratele mai mic allui X5 a suferit un facelift, după ce a "suferit" numeroase criticirelativ la aspectul mai puţin atractiv. La Paris, X3 s-a prezentatcu modificări destul de discrete ale spoilerelor, mai vizibilefiind noua gamă de culori pentru caroserie sau noile posibilităţide personalizare a habitaclului, datorită tapiţeriilor şimaterialelor interioare.

Ca deobicei, modificările de substanţă le regăsim sub caroserie. Gama demotorizări este revizuită şi constă în trei propulsoare pe benzinăşi trei diesel common-rail. Între primele trei, noi sunt cel de 2,5litri (218 CP) şi cel de 3,0 litri (272 CP), o evoluţie a motoruluide pe 130i şi 330i. În domeniul diesel, noutatea o reprezintăversiunea de 286 CP a cunoscutului şase în linie de 3,0 litri, cudouă turbocompresoare, care se regăseşte şi sub capota lui 535d.Practic, acesta este cel mai puternic propulsor disponibil pe X3,neavând la ora actuală nici un rival direct pe piaţă. De asemenea,este singurul care primeşte standard o nouă cutie de vitezeautomată Steptronic, cu şase trepte. Celelalte versiuni pot primiopţional această cutie automată, standard beneficiind de o cutiemanuală cu şase trepte).

Catracţiune, X3 se bazează în continuare pe serviciile sistemului detracţiune integrală gestionată electronic "xDrive". Echiparea deserie a fost îmbogăţită cu dotări aflate până acum doar pe listelede opţionale, nivelul de securitate fiind extrem deridicat.

Fără aprimi modificări substanţiale, X3 rămâne un concurent de seamă pe opiaţă extrem de aglomerată, datorită unui stil ceva mai elaborat şia puternicului diesel de 3,0 litri. Rămâne de văzut dacă noul X5 nuîl va arunca prea mult în umbră.