Carburanţii s-au ieftinit pentru a treia oară în şapte zile

Compania petrolieră Petrom a ieftinit carburanţii pentru a treia oară în ultimele şapte zile. Astfel, un litru de benzină costă acum 5,83 lei, iar un litru de motorină costă 6,01 lei. Cu toate acestea, dacă acciza pe carburanţi va fi aplicată începând cu 1 aprilie 2014, toate aceste ieftiniri vor fi în zadar.

Carburanţii s-au ieftinit pentru a treia oară în şapte zile Carburanţii s-au ieftinit pentru a treia oară în şapte zile

Petrom a micşorat, în noaptea de marţi spre miercuri, preţurile carburanţilor comercializaţi în staţiile proprii, scrie digi24.ro. Conform aceleiaşi surse, este pentru a treia oară când compania petrolieră scade preţurile în ultimele şapte zile.

Astfel, în urma ieftinirilor din ultima săptămână, preţul benzinei a scăzut cu 9 bani şi a ajuns acum la 5,83 lei/litru, iar motorina s-a ieftinit cu 12 bani şi a ajuns la 6,01 lei/litru. Potrivit companiei, preţurile pot să difere, însă, de la o staţie de alimentare la alta cu aproximativ 5%.

Cu toate acestea, dacă Guvernul va introduce acciza la combustibili de 7 eurocenţi pe litru începând cu 1 aprilie 2014, toate aceste ieftiniri aplicate de Petrom vor fi în zadar, fiindcă preţurile carburanţilor vor creşte cu aproximativ 40 de bani pe litru la toţi furnizorii de produse petroliere.