Central Europe Rally

Anularea raliului Dakar a forţat compania organizatoare să realizeze o noua competiţie care să înlocuiască anul acesta legendara cursă. Locaţia aleasă: Ungaria şi România.

Central Europe Rally Central Europe Rally
Noul raliu este primul din seria  "Dakar Series" şi va avea loc din 20 până în 26 aprilie pe teritoriul României şi al ţării vecine, Ungaria. Startul se va da la Budapesta iar traseul va cuprinde probe speciale tehnice foarte variate ce se vor desfăşura pe aproape 3000 de km. Lacul Balaton va fi locaţia unde se va regăsi linia de finish, după ce în prelabil concurenţii se vor fi aventurat pănă în centrul României. Înscrierile au început de ieri şi numeroase echipe mari s-au arătat interesante de participare, dintre care amintim doar de BMW, Mitsubishi, Volkswagen, Schlesser şi KTM.

Seria "Dakar Series" va fi compusă din raliuri care oferă aceleaşi standarde în materie de organizare, securitate, participare şi atenţie media precum legendarul Dakar. Cu noua competiţie creată, Amaury Sport Organisation le oferă competitorilor înscrişi la Dakar oportunitatea de a concura într-o competiţie sportivă cu probe la fel de provocatoare dar şi sponsorilor acestora o expunere în media de care au nevoie.