Coloană de 459 automobile Mazda

Mazda a stabilit un record mondial cu roadsterul emblemă MX-5 şi a intrat în Cartea Recordurilor (Guinness Book of World Records).

Coloană de 459 automobile Mazda Coloană de 459 automobile Mazda

Pe 18 septembrie 2010, 459 automobile recunoscuteoficial au format cea mai lungă paradă MX-5 din toate timpurile, laEssen, în zona protejată UNESCO Zollverein World Heritage -depăşind recordul de 249 de vehicule, stabilit anterior în NouaZeelandă.

"Emoţia care ne-a condus la acest eveniment a fost fantastică",a declarat Jeff Guyton, Preşedinte şi CEO Mazda Motor Europe."Peste 600 de posesori de MX-5 s-au înscris pentru a lua parte laacest eveniment; atât de mulţi încât, din motive tehnice nu am maiavut spaţiu disponibil. Acest eveniment, parada, vizitatorii -Mazda MX-5 a demonstrat astăzi de ce este una dintre cele maiiubite maşini sport din lume."

Maşini din 16 ţări au luat parte la depăşirea recorduluimondial, cei mai mulţi participanţi venind din Germania. Un grup defani MX-5 a făcut cea mai lungă călătorie la Essen parcurgând dinRusia un drum de aproximativ 2.500 de km.