Dacia a ajuns la 3% cotă de piaţă în Europa. Cu ce brand-uri se luptă direct

Autor: Visan Marian 04 ian. 2018 Știri auto
Dacia a ajuns la 3% cotă de piaţă în Europa. Cu ce brand-uri se luptă direct

Dacia se pregăteşte să treacă de pragul de 3% cotă de piaţă în Europa, potrivit datelor de pe portalul carsalesbase.com, procent aferent unui volum de vânzări de circa 470.000 de maşini, produse la Mioveni, Tanger şi Casablanca.

Dacia a profitat de concentrarea pieţei auto europene fie către segmentul premium, fie către cel low-cost, în special în timpul recesiunii economice, iar brandul românesc şi-a majorat constant cota de piaţă începând cu anul 2004 atunci când a fost relansat.

Pentru prima dată în istoria mărcii Dacia, doar jumătate din maşinile vândute la nivel mondial mai sunt asamblate la Mioveni, iar restul în Maroc. Chiar şi aşa, uzina românească mizează în primul rând pe SUV-ul Duster, cel mai scump din gamă alături de noile investiţii în automatizări.

Continuarea pe Ziarul Financiar

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Visan Marian
Visan Marian
Începând cu anul 2015, Marian Vișan s-a implicat în domeniul auto, însă experiența sa în jurnalismul online începe din 2006, în timpul studiilor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării. La vârsta de 18 ani a început să se familiarizeze cu mașinile odată cu obținerea permisului ... citește mai mult
Ziarul Financiar
Ziarul Financiar

Comentarii
Inchide