DaimlerChrysler in România

Activitatea DaimlerChrysler Automotive România nu va fi afectată în perioada următare de tranzacţia cu Cerberus, anunţată la nivel internaţiional pe 14 mai.

DaimlerChrysler in România DaimlerChrysler in România
În data de 14 mai, DaimlerChrysler a anunţat că Cerberus, unul dintre cele mai mari fonduri de investiţii private din lume, va prelua 80,1% din capitalul de acţiuni al companiei Chrysler şi al serviciilor financiare aferente.

Tranzacţia este în valoare de 7,4 miliarde dolari (5,5 miliarde euro). Chrysler va păstra 19,9% din acţiuni din noua companie, Chrysler Holding LLC, dar şi din viitoarea Chrysler Corporation. Această companie va produce şi vinde mărcile Chrysler, Dodge şi Jeep şi va deţine compania Chrysler Financial Services, care furnizează servicii financiare pentru aceste maşini în regiunea NAFTA.

„Suntem mulţumiţi de ritmul nostru de dezvoltare în România şi nu intenţionăm să modificăm în niciun fel politicile noastre pentru România. Vom continua să vindem aceleaşi mărci Daimler şi Chrysler, atât la nivel de retail, cât şi la nivel wholesale. În acelaşi timp, reţeaua noastră de dealeri va continua să opereze ca o structură ce comercializază mai multe mărci în întreaga ţară”, a spus Michael Grewe, Preşedinte şi CEO DaimlerChrysler Automotive România.