Goodyear a aniversat 120 de ani, ocazie cu care a prezentat anvelopa cu senzori şi algoritmi de tip cloud

Autor: Marius Vişan acum 2 ani Știri

Compania Goodyear a marcat aniversarea a 120 de ani de inovaţie în tehnologia anvelopelor, ocazie cu care au fost prezentate cele mai noi prototipuri de anvelope. Una dintre ele este Intelligent Tire, ce incorporează un sistem de comunicare în timp real. O altă noutate este anvelopa EfficientGrip Performance cu tehnologia Electric Drive, special gândită pentru vehiculele electrice. Apoi ar mai fi conceptul Oxygene, format dintr-o anvelopă acoperită cu muşchi vii pe peretele lateral. 

Anvelopa Inteligentă Eagle F1 Asymmetric 3 prezintă un sistem cu informaţii complete, ce include o anvelopă, senzori şi algoritmi de tip cloud care vor conlucra 24/7 pentru a comunica în timp real cu operatorii de flote, prin intermediul unei aplicaţii mobile.

Informaţiile despre datele de identificare şi starea anvelopei, incluzând gradul de uzură, temperatura şi presiunea sunt actualizate şi distribuite continuu operatorilor de flote, aceştia putând preveni eventuale daune, înainte ca acestea să aibă loc.

Prototipul EfficientGrip Performance cu tehnologia Electric Drive este cea mai recentă inovaţie Goodyear în dezvoltarea de anvelope care îndeplinesc cerinţele specifice vehiculelor electrice. Soluţiile pentru performanţă ale acestui prototip de anvelopă sunt reprezentate de kilometrajul extins, construcţia pentru sarcină ridicată şi durata de viaţă prelungită.

Anvelopa concept Oxygene prezentată de Goodyear este proiectată pentru a se integra fără probleme în viitoarele medii urbane, introducând o serie de soluţii de performanţă: Purificarea Aerului, preluând CO2 din aer prin intermediul peretelui lateral acoperit cu muşchi vii şi transformându-l în Oxigen prin fotosinteză. 


 Comentarii
Inchide