Modelele Skoda Greeline stabilesc un record de consum

Drive testele dedicate mass-media, care au avut loc în perioada 18-22 octombrie, în Republica Cehă, au inclus întreg portofoliul de modele GreenLine şi au demonstrat, încă o dată, că a doua generaţie de modele GreenLine de la Skoda include adevărate campioane în ceea ce priveşte economia de combustibil.

Modelele Skoda Greeline stabilesc un record de consum Modelele Skoda Greeline stabilesc un record de consum

În competiţia pentru obţinerea celui mai mic consum, organizatăîn cadrul acestui eveniment, jurnaliştii au reuşit să obţină unconsum foarte mic cu fiecare model şi chiar au îmbunătăţit consumul"oficial" declarat de producător. Tehnologia GreenLine estedisponibilă de câteva săptămâni pentru tot portofoliul de modeleŠkoda, de la Fabia şi până la Superb. Producătorul oferă un totalde şapte modele GreenLine, cel puţin câte unul pentru fiecaregamă.

Toate autovehiculele testate au dovedit că îmbinarea noilortehnologii de reducere a consumului, încorporate în modeleleGreenLine, cu un stil de condus economic, are ca efect reduceri laniveluri record ale consumului de combustibil şi emisiilor de CO2.Fabia GreenLine a înregistrat un consum mai mic decât 3 l/100 km(cel mai bun şofer reuşind să obţină 2,7 l/100 km, adică emisii deCO2 de numai 71 g/km). În Europa, valorile oficiale pentru acestmodel sunt 3,4 l/100 km, respectiv 89 g/km.

Mai mult, celelalte modele GreenLine s-au dovedit, la rândullor, extrem de economice. Cea mai mică cifră înregistrată în cazulmodelului Octavia a fost de 3,2 l/100 km (84 g CO2/km), iar cel maibun rezultat în cazul modelului Superb, nava amiral a companieiŠkoda, a fost 3,3 l/100 km (87 g CO2/km), majoritatea şoferilorreuşind să obţină valori ale consumului situate sub 4 l/100 km.

Roomster şi Yeti au consumat 3,9 l/100 km (103 g CO2/km),respectiv 3,7 l/100 km (98 g CO2/km).