Oameni şi maşini: Philip Toledano şi Lancia Stratos Stradale. VIDEO

Autor: Iulian Dnistran 09 iul. 2013 Știri auto
Oameni şi maşini: Philip Toledano şi Lancia Stratos Stradale. VIDEO

Lancia Stratos. Maşina de raliu care a câştigat trei ani la rând Campionatul Mondial de Raliuri în anii ’70. Dar, chiar dacă Stratos a fost dezvoltat special pentru a participa la raliuri, cei la Lancia au fost nevoiţi să pună în vânzare câteva sute de exemplare Stratos pentru circulaţia pe drumurile publice, fiindcă altfel nu ar fi avut voie să participe la raliuri.

Şi au făcut-o, iar rezultatul a fost denumit Lancia Stratos Stradale. Construit în doar 492 de exemplare, Stratos Stradale nu a fost niciodată o maşină confortabilă, pur şi simplu pentru că nu e altceva decât o maşină de raliuri din anii ’70 modificată puţin pentru a putea fi omologată pentru înmatriculare.

Astfel, motorul V6 Ferrari de 2,4 litri a rămas acelaşi ca în varianta de raliu, doar că puterea a fost scăzută. Chiar şi aşa, propulsorul dezvoltă 190 CP, suficient pentru a asigura o acceleraţie de la zero până la 100 km/h în mai puţin de cinci secunde şi o viteză maximă de 232 km/h. Iar toate acestea într-o maşină cu caroserie din fibră de sticlă şi tracţiune pe puntea spate. Fără ABS, fără ESP, fără airbaguri.

La întrebarea „cum este să deţii şi să conduci o Lancia Stratos Stradale?” ne poate răspunde artistul Philip Toledano, care e unul dintre norocoşii ce deţin o bucată importantă din istoria mărcii italiene Lancia. Întreaga poveste, în clipul video de mai jos:

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide