Rechemare service Renault Kangoo - probleme frâne

Cei de la Renault sunt nevoiţi să recurgă la o rechemare în service pentru aproximativ 10.000 de modele Renault Kangoo, urmând a remedia o problemă la conductele sistemului de frânare.

Rechemare service Renault Kangoo - probleme frâne Rechemare service Renault Kangoo - probleme frâne

Modelele Renault Kangoo vizatede această rechemare în service au fost produse între 1 şi 24aprilie 2009, din cele 10.000 de modele care vor firechemate în service, jumătate fiind vândute în Franţa.

Problema ţine de lungimea prea scurtă a conductelorpentru lichidul de frână, în timp existând pericolul caacestea să se fisureze sau chiar să se desprindă, ceea ce poateduce la consecinţe catastrofale. Până acum, nu a fost înregistratnici un accident din acest motiv, însă e bine că inginerii franceziau descoperit această problemă şi se iau măsuri.

Operaţia de înlocuire a conductelor cu unele de o lungimecorectă, dar şi cu o rezistenţă mai mare la uzură, urmează sădureze circa 90 de minute în service, fără nici un cost dinpartea clienţilor, evident.

Este a doua rechemare în service la care este supus modelulRenault Kangoo, după ce, la începutul anului, a fost nevoie de orecalibrare a calculatorului care controleazăservodirecţia. În acea rechemare în service au fostimplicate circa 400.000 de modele Kangoo (produse în 2008) şiScenic (2006-2007).