Record de vânzări pentru Renault în 2010

Carlos Ghosn are de ce să fie mândru: după 5 ani, grupul Renault se pare că e pe punctul de a se lăuda cu un nou record de vânzări: 2,6 milioane de maşini în 2010.

Record de vânzări pentru Renault în 2010 Record de vânzări pentru Renault în 2010

Ultimii ani nu au fost de bun augur pentru grupul Renault, careîşi vedea profiturile scăzând din ce în ce mai mult, după recordulde vânzări din 2005. Mai mult, criza auto a lovit serios companiafranceză, aşa încât Carlos Ghosn a fost nevoit să schimbestrategia.

Până în februarie, când şeful grupului Renault urmează săprezinte noul plan, se pare că francezii pot din nou să zâmbească:anul 2010 se anunţă ca un nou an de record în ce priveştevânzările de maşini noi.

Le Figaro estimează că, la finalul lui2010, grupul Renaul va înregistra vânzări totale de 2,6 milioane demaşini în toată lumea, iar profitul companiei se va ridicala 3,3 miliarde de euro - după ce, în 2009, au fost înregistratepierderi de 3,1 miliarde de euro...

De fapt, din profitul estimat, doar 1,3 miliarde de europrovin din contribuţia firmelor auto (Renault, Nissan,Dacia, Avtovaz, Volvo camioane), în timp ce 2 miliarde de euroreprezintă aport de capital datorat vânzării a 15% din divizia decamioane Volvo, la care Renault este acţionar majoritar.

De asemenea, în 2010 se estimează că grupul francez vaavea o cifră de afaceri de circa 38 de miliarde de euro,mai mare decât cele 33,7 miliarde de euro din 2009. Marjaoperaţională ar trebui să fie cuprinsă între 2,5% şi 3% din cifrade afaceri.

Cât de mult a contat evoluţia consistentă a vânzărilorde maşini Dacia, urmează să aflăm mai exact în februarie,când vor fi anunţate rezultatele oficiale al grupului Renault înanul fiscal 2010.