Renault introduce un nou motor dCi

Renault scapă de longevivul propulsor 1.9 dCi înlocuindu-l cu unul de concepţie nouă, cu aceleaşi prestaţii, dar şi mai puţin poluant.

Renault introduce un nou motor dCi Renault introduce un nou motor dCi

Renault va înlocui propulsorul F9Q ,1.9 dCi care se află în producţie încă din 1997cu un propulsor mai eficient, dar cu aceeaşi parametri deperformanţă. Astfeldin 2011 clienţii care vor un dCi care să dezvolte în jurde 130 CP, vor primi motorul R9M cu un bloc de 1.6 litri.Acest motor se anunţă mai eficient şi datorită cilindreei mai mici,dar şi datorită faptului că va veni cuplat şi cu un sistemstart-stop.

Renault spune că acest motor va aveaemisii cu 20% mai mici, adică va reduce cu aproximativ 30 g perkilometru emisiile automobilelor animate în prezent de cel1.9 . Noul propulsor va fi oferit pe gama Megane, Laguna sauScenic, dar se spune că va ajunge şi pe modele Nissan sau Samsung.Ne întrebăm astfel ce se va întâmpla cu vechiul dCi 1.9, oare va fidonat Dacia?

Planurile Renault mai includ şi introducerea din 2012 a noimotoare pe benzină cu capacitatea de 0.9 litri sau 1.2litri. Renualt ne arată astfel că merge destul de agresivpe downsizing, cel mai probabil aceste motorizări urmând să fieturbo pentru a face faţă automobilelor compacte.