Revoluţia din Egipt duce la închiderea fabricilor auto

Una dintre repercusiunile revoluţiei din Egipt este închiderea fabricilor auto de pe plan local ale mai multor fabricanţi de maşini, printre care GM, BMW şi Mercedes. Cum, credeaţi că în Egipt nu se fabrică maşini premium?

Revoluţia din Egipt duce la închiderea fabricilor auto Revoluţia din Egipt duce la închiderea fabricilor auto

Industria auto din Egipt nu este minoră, pe plan local fiinddestui constructori de maşini care au fabrici auto. Printre aceştiase numără nume sonore, precum BMW şi Mercedes, dar şi GeneralMotors sau Nissan. Toţi sunt acum afectaţie de instabilitateapolitică din Egipt.

Prin urmare, atât Nissan, cât şi BMW sau Mercedes au închisporţile fabricilor din Egipt, concentrându-se pe evacuareapersonalului în condiţii cât mai sigure. Cei de la General Motorsafirmă că, pentru moment, integritatea uzinei lor şi a muncitoriloreste asigurată, dar producţia a fost oprită.

Ceilalţi constructori auto, cum ar fi Volkswagen, au sistatlivrările de maşini către Egipt, de teama că acestea nu vor maiajunge la destinaţie. Pentru moment, Cairo este un punct roşu peharta constructorilor auto, care speră să se rezolve cât mai repedecriza politică, pentru ca fabricile să îşi reia activitatea.

Deocamdată, constructorii nu au precizat la cât se ridicăpierderile cauzate de închiderea temporară a fabricilor, dar e clarcă urmează o regândire a strategiilor şi obiectivelor pe piaţaegipteană, poate chiar şi în ţările învecinate, unde, de asemenea,se înregistrează mişcări importante pe plan politic şi social.