Schiţe: aşa ar putea arăta noua generaţie Ford Mondeo

Britanicii de la AutoExpress încearcă să ne dea o idee despre cum ar putea arăta viitoarea generaţie Ford Mondeo. Iar încercarea lor ni se pare destul de reuşită. Voi ce credeţi?

Schiţe: aşa ar putea arăta noua generaţie Ford Mondeo Schiţe: aşa ar putea arăta noua generaţie Ford Mondeo

Noul Ford Mondeo? Păi de-abia a fost lansată versiunea facelift, la începutul acestei veri.Staţi liniştiţi, nu vă inducem în eroare - este vorba pur şi simplude randări realizate de britanicii de la AutoExpress cuviitoarea generaţie Ford Mondeo.

Conform britanicilor, noua generaţie va continua stiluledge-design, dar într-o formă mai rafinată şi mai matură.Principala schimbare în cazul noului Ford Mondeo ţine de concepţie:designul şi dezvoltarea sunt realizate în headquarterul dinAmerica, ceea ce reprezintă o premieră pentru Mondeo.

După cum îi spune numele, Ford Mondeo va continua să fieo maşină globală, urmând a beneficia de diverse modificăriestetice, în funcţie de fiecare piaţă, dar urmează şi să fie produsîn mai multe ţări, pentru o deservire cât mai bună a principalelorzone unde va fi vândută maşina.

Dacă vi se pare că partea frontală vă dă impresia unui deja-vu,nu greşiţi deloc, deoarece noul Mondeo va continua liniamai serioasă a celei de-a treia generaţii FordFocus. Faţă de actuala generaţie Mondeo, noua berlinăde clasă medie este mai sobră, dar are şi o alură mai sportivă (celpuţin în randările de faţă).

Noul Mondeo va avea un interior foarte generos, iarşoferul va beneficia de noua interfaţă SYNC, dar şi demultiple sisteme de siguranţă activă (Lane Departure, Blind Spot,Driver Alert şi multe altele). În ce priveşte tehnica, puntea faţăva beneficia de un sistem "torque vectoring", preluat de la Focus,direcţia electrică va fi upgradată, iar sistemul de control alstabilităţii va primi o nouă funcţie, Dynamic CorneringControl.

În ce priveşte platforma tehnică, se pare că nu vorbim de ostructură total nouă, ci de modificarea şi îmbunătăţireaactualei platforme tehnice. Date fiind calităţileactualului Mondeo, acest lucru va însemna costuri mai reduse deproducţie, deci este de aşteptat o politică foarte bună depreţuri.

Sub capotă, noul Ford Mondeo va primi două motoare turbope benzină EcoBoost, de 1,6 litri şi 2,0 litri, dar şi un 2,0TDCi, oferit în trei variante de putere (112 CP, 137 CP şi163 CP). Bineînţeles, nu vor lipsi "găselniţele" eco, de genulsistemului de recuperare a energiei la frânare, sistemul start/stopsau o grilă activă (adaptează fluxul de aer care intră la radiatorpentru o aerodinamică optimă).

Noul Ford Mondeo este de aşteptat să apară pe piaţăde-abia peste 3 ani. Suntem curioşi dacă modelul de serieva fi mai evoluat decât randările britanicilor. Voi ce credeţi?