Studiu: pasionaţii de jocuri de maşini sunt şoferi mai periculoşi

Un studiu realizat în Marea Britanie de către compania Continental Tires a relevat faptul că şoferii pasionaţi de jocuri cu maşini sunt mai agresivi şi prezintă un risc mai mare în trafic. Iată rezultatele.

Studiu: pasionaţii de jocuri de maşini sunt şoferi mai periculoşi Studiu: pasionaţii de jocuri de maşini sunt şoferi mai periculoşi

Eşti fan Need for Speed, Gran Turismo sau Grand Theft Auto? Sunttoate şansele ca, în viaţa reală de şofer, să fii unpericol destul de mare pentru ceilalţi participanţi latrafic, conform ultimului studiu realizat de ContinentalTires în Marea Britanie.

Specialiştii au intervievat 2.000 de şoferi, cu vârsteîntre 17 şi 39 de ani, jumătate dintre ei pasionaţi de jocuri cumaşini, iar cealaltă jumătate oameni fără astfel depreocupări. Iar concluzia a fost că videogamerii sunt clarinfluenţaţi, în modul de a conduce, de jocurile cu maşini pe carele "devorează".

Pasionaţii de jocuri de maşini se consideră mai iscusiţiîntr-ale condusului, în principal bazându-se pe experienţele dinmediul virtual, ceea ce înseamnă că sunt dispuşi la riscurimult mai mari pe şosele (lucru confirmat şi de societăţilede asigurare, mai solicitate de aceşti clienţi decât de cei care nuîşi pierd timpul cu jocuri cu maşini).

Un oficial care a supervizat acest studiu a declarat că nu estemirat de riscurile mai mari pe care le prezintă pasionaţii dejocuri cu maşini în lumea reală, deoarece, instinctiv,deciziile şi raţionamentul dezvoltate în mediul virtual încep săfie aplicate şi pe şosea, fără ca omul să conştientizezecă acţiunile periculoase pot avea urmări grave şi serioase. Înplus, cei mai mulţi nu realizează diferenţele enorme între regulilefizicii din lumea reală şi cele din lumea virtuală.

Iată şi rezultatele acestui studiu, comparativ între ceipasionaţi de jocuri cu maşini şi cei care nu au asemeneapreocupări:

Studiu: diferentele de comportament intre soferii pasionati de jocuri cu masini si ceilalti