Suzuki Jimny a câştigat Good Design Gold Award 2018 în Japonia – GALERIE FOTO

Autor: Marius Vişan acum 3 ani Știri

Lansat în aprilie 1970, modelul Suzuki Jimny are un nou premiu în portofoliul. Este vorba de distincţia Gold Award, în cadrul competiţiei Good Design 2018, desfăşurată în Japonia.

Suzuki Motor Corporation a reuşit ca datorită noului Jimny 4WD să câştige premiul Good Design Gold Award (o distincţie oferită de către Ministerul Economiei, Comerţului şi Industriei, din Japonia) în cadrul galei Good Design Award (găzduită de către Institutul Japonez pentru Promovarea Designului). 

Noua generaţie Jimny, lansată în iulie 2018, se remarcă prin caroseria sa cu forme foarte bine definite, drepte, contribuind astfel la capacităţile sale off road.

Din punct de vedere tehnic, Jimny păstrează reţeta care a contribuit decisiv la aura câştigată în timp. Şaşiul rigid, de tip „scară”, punţile rigide (fixe), suspensia performantă şi proiectată şi pentru escapadele off road şi transmisia 4×4 cu reductor şi diferenţial blocabil. La acestea se adaugă şi tehnologia inovatoare ALLGRIP PRO.

Comutarea din modul de funcţionare 2WD (o singură punte motoare) în modul 4WD se face foarte uşor. Pentru sistemul 4×4 există două moduri distincte de funcţionare: 4H (high) şi 4L (low). Modul 4L transferă mai mult cuplu motor către roţi în treptele inferioare, pentru a spori tracţiunea în cazul pantelor abrupte, a zonelor mlăştinoase sau a terenurilor accidentate.

Noul motor ce echipează Suzuki Jimny are o capacitate cilindrică de 1,5 litri, oferă un cuplu motor foarte bun încă de la regimuri de turaţii joase şi contribuie decisiv la performanţele foarte bune în off road, Comparativ cu unitatea de 1,3 litri care era prezentă pe generaţia anterioară Jimny, noul propulsor de 1,5 litri are dimensiuni mai compacte şi o greutate redusă cu 15%. 

Noul Suzuki Jimny va fi disponibil pe piaţa şi din România în prima parte a anului viitor.

 Comentarii
Inchide