Vehiculele RATB vor fi dotate cu sisteme GPS

Autor: Mediafax 04 ian. 2018 Știri auto
Vehiculele RATB vor fi dotate cu sisteme GPS

Primarul general, Gabriela Firea, a declarat, miercuri, în cadrul comandamentului privind fluidizarea traficului, că vehiculele RATB vor fi dotate cu sisteme GPS, care vor calcula timpii de aşteptare în staţii.

„Transportul RATB va fi doat cu sisteme GPS, astfel încât în staţii să poată fi afişat timpul de aşteptare. Prin acest mod vom face transportul în comun mai atractiv şi vrem astfel ca cetăţenii să fie încurajaţi să-şi lase maşinile acasă”, a declarat Gabriela Firea.

De asemena, directorul RATB, Adrian Mihail, a declarat că cetăţenii vor putea vedea timpii de aşteptare pe telefon.

„Achiziţia de vehicule noi este importantă, pentru că acest transport public va deveni mult mai atractiv. În momentul în care toate mijloacele de transport vor fi dotate cu sisteme GPS, li se va permite cetăţenilor să se informeze de timpii în care vehiculele ajung în staţie RATB.

Primăria Capitalei vrea să facă mai multe linii de tramvai cu garduri, astfel încât maşinile să nu mai pătrundă pe linii şi să incomodeze traficul tramvaielor. Primarul general a menţionat în acest sens linia tramvaiului 41, amenajată cu garduri încă de pe vremea când primar general era Traian Băsescu.

„Ştim cu toţii că linia lui 41 este un succes, de aceea liniile 16, 1 şi 32 vor avea culoare unice”, a declarat, primarul general, Gabriela Firea.

Primarul general a convocat, miercuri, un comandament la care au participat atât reprezentaţii RATB cât şi ai Poliţiei, privind traficul din Capitală.

„Problema numărul unu a Capitalei, traficul, trebuie rezolvată dar nu putem face minuni, mai ales că în ultimii ani nu s-a investit în infrastructură”, a declarat, primarul general, Gabriela Firea.

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Visan Marian
Visan Marian
Începând cu anul 2015, Marian Vișan s-a implicat în domeniul auto, însă experiența sa în jurnalismul online începe din 2006, în timpul studiilor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării. La vârsta de 18 ani a început să se familiarizeze cu mașinile odată cu obținerea permisului ... citește mai mult

Comentarii
Inchide