Zvonuri: apare BMW Seria 6 Shooting Break?

Conform britanicilor de la Auto Express, BMW pregăteşte un concept inedit pentru Salonul Auto Paris 2010: un coupe shooting break, bazat pe viitoarea generaţie BMW Seria 6.

Zvonuri: apare BMW Seria 6 Shooting Break? Zvonuri: apare BMW Seria 6 Shooting Break?

Mercedes a creat nişa coupe-urilor cu 4 uşi (Mercedes CLS), BMW a făcut primul SAV-coupe cu4 uşi (BMW X6), iar Audi încearcă să generalizeze modahatchback-coupe cu 5 uşi (Audi A7 Sportback).

Cei de la BMW împing limitele mai departe, conform celor de laAuto Express, care au informaţii chiar de laşeful de dezvoltare Dr. Klaus Draeger. Acesta ar fi afirmat că laSalonulAuto Paris 2010 vom avea ocazia să admirăm un nou concept,creat sub bagheta lui Adrian von Hooydonk - un BMW Seria 6Shooting Break (sau Gran Turismo, încă nu se ştie exactdenumirea pe care o va purta).

Va fi vorba de un model derivat din recentulBMW Gran Coupe, de la Beijing2010, care teoretic inaugurează o nouă nişă - însă, practic, doar oreaduce în actualitate, pentru că acest gen de coupe-uri shootingbreak au fost realizate în serie extrem de redusă de Aston Martinsau Jaguar în anii '80-'90.

Decizia ca BMW Seria 6 Shooting Break să intre sau nu înproducţie se pare că va fi luată în funcţie de feedback-ulpublicului, dar sunt destul de multe şanse ca proiectul să aibădeja undă verde, pentru a contracara viitorul Mercedes CLS Shooting Break.