Mini Countryman John Cooper Works e cel mai puternic Mini crossover

Autor: Andrei Nan acum 9 ani Prezentari

Indicativul John Cooper Works le este rezervat fanilor Mini împătimiţi de performanţe sportive veritabile, iar crossoverul Mini Countryman nu „scapă” de acest tratament, rezultatul fiind prezentat în premieră mondială cu ocazia Salonului Auto Geneva 2012.

Mini Countryman JCW este particularizat nu doar prin stickere, ci si prin accesorii aerodinamice

Dacă vă aşteptaţi ca Mini Countryman JCW să arate a „bad boy”, veţi fi satisfăcuţi să realizaţi că designerii bavarezi sunt pe aceeaşi lungime de undă. În primul rând, programul de personalizare a maşinii este destul de vast, permiţându-le pasionaţilor să-şi individualizeze fără probleme bolidul.

Designerii nu s-au rezumat doar la stickere şi nuanţe atractive ale vopselei, ci au gândit şi modificări uşoare ale unor elemente exterioare, cum ar fi accesoriile aerodinamice pentru spoilere sau pragurile care includ mici prize de aer. De asemenea, coborârea gărzii la sol cu 10 mm pune mai bine în evidenţă jantele de 18 inch, sau, opţional, chiar de 19 inch.

Mini Countryman JCW ofera o ambianta interioara deopotriva sportiva si eleganta

Evident, personalizarea lui Mini Countryman John Cooper Works continuă şi la interior, unde se poate obţine o ambianţă deopotrivă elegantă şi sportivă – cea mai indicată combinaţie este roşu-negru, la fel ca în imagini. Pentru a nu avea dubii că vorbim de cel mai puternic Countryman, nu lipsesc logo-urile John Cooper Works.

Cât de puternic? Nu mai puţin de 218 CP şi 280 Nm sunt obţinuţi din motorul turbo de 1,6 litri (de fapt, cuplul motor maxim atinge chiar 300 Nm pentru scurte perioade, graţie funcţiei overboost). Astfel, demarajul 0-100 km/h se cifrează la 7 secunde, indiferent că vorbim de cutia manuală cu 6 trepte sau, în premieră pe o versiune JCW, automata cu 6 trepte.

Motorul de sub capota lui Mini Countryman JCW este un turbo de 1,6 litri si 218 CP

Viteza maximă a lui Countryman JCW este de 225 km/h, impresionant pentru un astfel de crossover compact. Nu neapărat impresionant, dar optimist, este consumul mediu: 7,2 litri/100 km în versiunea manuală, respectiv 8,0 litri/100 km în versiunea automată. Asta în cazul în care vă interesează cât de des trebuie să alimentaţi…

Cireaşa de pe tort pentru cei care vor cumpăra acest Mini Countryman JCW este echiparea standard cu „Sport Button” – la apăsrea acestuia, calculatorul de bord modifică răspunsul motorului, sunetul pe care îl scoate acesta, dar şi tăria direcţiei. Cât de mult va costa noul Mini Countryman John Cooper Works, vom afla doar la salonul auto elveţian.

Citește și...


Comentarii
Inchide