Primul supercar polonez: Arrinera Venocara

Premieră istorică pentru polonezi, care intră în Olimpul maşinilor exotice graţie micii firme Arrinera Automotive, care a reuşit să construiască modelul Venocara, în ciuda reticenţelor multora. Iată datele noului Arrinera Venocara.

După trei ani de aşteptare, iată că polonezii se pot mândri cu Arrinera Venocara, primul supercar conceput şi construit în Polonia, chiar dacă nu toate subansamblele sunt de concepţie proprie. Totuşi, cel puţin pentru orgoliul naţional, polonezii se pot mândri că Arrinera Venocara este o maşină exotică serioasă.

Arrinera Venocara - primul supercar polonez

Din punct de vedere al aspectului, este evident faptul că vorbim de un coupe cu două locuri, cu o formă foarte aerodinamică şi având un motor puternic, plasat central în spatele scaunelor. Propulsorul este unul cunoscut, provenind de sub capota lui Chevrolet Corvette ZR-1: un V8 de 6,2 litri, dotat cu un compresor mecanic şi capabil de 640 CP şi un cuplu maxim de 820 Nm.

Despre performanţe încă nu avem idee, dar faptul că în proiect a fost implicat şi britanicul Lee Noble (care a surprins lumea maşinilor performante prin Noble M600) este o garanţie a unui comportament demn de maşinile supersport ale momentului.

Motorul de pe Arrinera Venocara provine de la Corvette ZR1, avand 640 CP si 820 Nm

Din meniul lui Arrinera Venocara mai fac parte un şasiu tubular din oţel, panourile caroseriei fabricate din fibră de carbon şi Kevlar sau interiorul garnisit cu piele scumpă, inserţii din fibră de carbon şi aluminiu sau dotări high-tech de top. Sunt propuse două tipuri de jante, de 19 inch, respectiv 20 inch.

Preţul lui Arrinera Venocara încă nu a fost comunicat, producţia sa urmând să demareze în 2012. Principalele pieţe vizate de supercarul polonez sunt cea europeană, China, Orientul Mijlociu, SUA şi, nu în ultimul rând, Rusia, unde polonezii se bazează pe apetitul noilor milionari pentru "jucăriile" scumpe pe patru roţi (să nu uităm că ruşii au deja fabricantul Marussia).

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.