Acest Tata Super-Nano are la fel de multă putere ca un Golf GTi Performance!

Autor: Andrei Ştirbu 15 dec. 2014 Tuning auto

Cu toate că nu s-au bucurat de succesul scontat în Europa, asta nu înseamnă că Tata nu pune preţ pe micuţa maşină urbană Nano (ai auzit de versiunea Nano care bate la preţ un Veneno? Exact, Lamborghini Veneno). Iar indienii au în plan să producă Pixel şi să ia prin surprindere – dacă ar mai fi posibil aşa ceva – lumea cu el. Până atunci, să ne uităm la acest Super-Nano cu 233 de cai-putere. 

După cum relatează cei de la Indian Autos Blog, Super-Nano este proiectul băieţilor de la JA Motorsport (care se ocupă, de regulă, cu producerea maşinilor de formulă), iar băieţii de la JA Motorsport iau lucrurile cât se poate de în serios. Modificările au fost, în consecinţă, unele serioase. 

Kit-ul exterior embosat, jante din aliaj – de 13 inci, încălţate cu slick-uri MRF ZLO – în spatele cărora se ascund discuri de frână de la AP Racing, interior cu roll-bar, bord din fibră de carbon, scaune scoică Recaro… da, cam atât de serioase sunt modificările. Şi nu se termină aici. 

Motorul în doi cilindri, de 624 cmc, a fost înlocuit cu unul L4 de 1,3 litri (plasat acolo unde înainte era bancheta din spate) supraalimentat, care produce 233 de cai-putere şi se turează până la 10.000 rpm. Totul ajunge la roţi prin intermediul unei cutii secvenţiale cu şase trepte. Nu ştim care este timpul sprintului 0-100 km/h, însă faptul că maşina standard are, cu toate dotările, 630 de kilograme ar trebui să ne ajute să ne facem o părere privind raportul putere/masă. Viteza maximă se apropie, şi ea, de 200 km/h. 

Să vezi un Nano care pe circuit ar da bătăi de cap serioase hot-hatch-urilor europene este impresionant. Şi, pe cât de impresionant este acest aspect, pe atât de descurajator este preţul: circa 32.000 €. Noi am lua Golf-ul GTi, dacă ar fi să alegem…

 

via Indian Autos Blog

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide