Acest Tata Super-Nano are la fel de multă putere ca un Golf GTi Performance!

Mignonul indian de la Tata a primit un upgrade de la JA Motorsport care-l pune, în termeni de putere livrată, alături de un Golf GTi cu pachet Performance. Şi în termeni de preţ cele două se află pe aceeaşi treaptă...

Acest Tata Super-Nano are la fel de multă putere ca un Golf GTi Performance! Acest Tata Super-Nano are la fel de multă putere ca un Golf GTi Performance!

Cu toate că nu s-au bucurat de succesul scontat în Europa, asta nu înseamnă că Tata nu pune preţ pe micuţa maşină urbană Nano (ai auzit de versiunea Nano care bate la preţ un Veneno? Exact, Lamborghini Veneno). Iar indienii au în plan să producă Pixel şi să ia prin surprindere - dacă ar mai fi posibil aşa ceva - lumea cu el. Până atunci, să ne uităm la acest Super-Nano cu 233 de cai-putere. 

După cum relatează cei de la Indian Autos Blog, Super-Nano este proiectul băieţilor de la JA Motorsport (care se ocupă, de regulă, cu producerea maşinilor de formulă), iar băieţii de la JA Motorsport iau lucrurile cât se poate de în serios. Modificările au fost, în consecinţă, unele serioase. 

Kit-ul exterior embosat, jante din aliaj - de 13 inci, încălţate cu slick-uri MRF ZLO - în spatele cărora se ascund discuri de frână de la AP Racing, interior cu roll-bar, bord din fibră de carbon, scaune scoică Recaro... da, cam atât de serioase sunt modificările. Şi nu se termină aici. 

Motorul în doi cilindri, de 624 cmc, a fost înlocuit cu unul L4 de 1,3 litri (plasat acolo unde înainte era bancheta din spate) supraalimentat, care produce 233 de cai-putere şi se turează până la 10.000 rpm. Totul ajunge la roţi prin intermediul unei cutii secvenţiale cu şase trepte. Nu ştim care este timpul sprintului 0-100 km/h, însă faptul că maşina standard are, cu toate dotările, 630 de kilograme ar trebui să ne ajute să ne facem o părere privind raportul putere/masă. Viteza maximă se apropie, şi ea, de 200 km/h. 

Să vezi un Nano care pe circuit ar da bătăi de cap serioase hot-hatch-urilor europene este impresionant. Şi, pe cât de impresionant este acest aspect, pe atât de descurajator este preţul: circa 32.000 €. Noi am lua Golf-ul GTi, dacă ar fi să alegem...

 

via Indian Autos Blog

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.