Brabus intră în clubul superlimuzinelor cu Rocket 900

Nu prea întâlneşti limuzine care să atingă 350 km/h, aşa că acest club al superlimuzinelor este foarte select. Criteriul de admitere: cât mai multă putere.

Brabus intră în clubul superlimuzinelor cu Rocket 900 Brabus intră în clubul superlimuzinelor cu Rocket 900

La standul de la Geneva, de anul acesta, Brabus a expus, pe lângă intimidantul 850 6.0 Biturbo Coupé, şi Rocket 900, un proiect ale cărui baze sunt reprezentate de Mercedes-Benz S65 AMG. Nu cred că are rost să-ţi mai pui acum întrebarea „de ce ai avea nevoie de ceva mai performant decât un S65 AMG?”, aşa că trecem direct la cifre.

Motorul V12 twin-turbo a crescut de la 6,0 la 6,3 litri, în timp ce puterea a sărit la 900 de cai-putere (şi 1.200 de Newtoni-metru, cuplul motor fiind limitat electronic pentru a asigura fiabilitatea), de transferul puterii către puntea spate ocupându-se cutia automată cu şapte trepte - şi ea, la rândul ei, optimizată pentru a face faţă dopajului.

În termeni de performanţă, Brabus Rocket 900 atinge suta de kilometri pe oră, cu start de pe loc, în doar 3,7 secunde, pragul de 200 km/h fiind atins după 9,1 secunde. Şi viteza maximă a crescut considerabil, ajungând acum la 350 km/h. Din clubul superlimuzinelor mai face parte, deocamdată, MTM Audi S8 Talladega S

Desigur, toţi aceşti muşchi sunt arătaţi la exterior printr-un kit aerodinamic, garnisit cu fibră de carbon, şi printr-un set de jante Brabus Monoblock de 21 şi 22 de inci diametru, care ascund discuri de frână ceramice. Brabus Rocket 900 dispune şi de o suspensie pneumatică ce poate coborî maşina cu până la 15 mm. 

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.