Ford Mustang RTR se alătură bestiilor americane cu peste 700 CP

Fix când credeam că moda downsizing şi-a intrat puternic în drepturi, americanii intră (din nou) în scenă şi ţin să ne demonstreze fix opusul. Dovada de astăzi este Ford Mustang RTR, o creaţie pe cât de nebunească pe atât de puternică.

Ford Mustang RTR se alătură bestiilor americane cu peste 700 CP Ford Mustang RTR se alătură bestiilor americane cu peste 700 CP

E greu să ne dăm seama ce au mâncat, visat sau fumat americanii înainte să lanseze moda modelelor de performanţă cu peste 700 CP. După ce Dodge a dat tonul cu bestiile Charger SRT Hellcat (cel mai puternic sedan din lume) şi Challenger SRT Hellcat, pilotul Vaughn Gittin Jr.a avut grijă ca un model din noua generaţie Ford Mustang să se transforme în Mustang RTR.

Între timp, Ken Block şi-a dezvăluit noua sa jucărie pentru Gymkhana 7 - tot un Ford Mustang, botezat Hoonicorn, cu 857 CP - dar noi ne vom concentra pe versiunea RTR. Aşadar, Ford Mustang RTR (la a cărui dezvoltarea a contribuit şi divizia Ford Racing) are o ţintă clară şi este destinat celor care vor, în principiu, un Mustang mai puternic şi mai ameninţător din punct de vedere al aspectului.

Pentru asta, există două nivele de putere. Cine optează pentru pachetul Spec 1 primeşte schimbări de ordin estetic: spoilere agresive faţă şi spate, un difuzor spate, o grilă frontală redesenată cu lumini integrate plus alte elemente decorative.

Foaia se schimbă odată cu nivelul Spec 2, care propune o versiune puternic modificată a V8-ului de cinci litri. Cât de modificată? Destul cât să producă 725 CP. Tot cu pachetul Spec 2, Ford Mustang RTR primeşte un sistem de suspensie care duce muscle car-ul mai aproape de asfalt şi un sistem de evacuare unicat de la Magnaflow.

 

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.