Maxi-Evoque: Range Rover Sport Coupe by Bulgari Design

Autor: Oraan Mărculescu 21 ian. 2014 Tuning auto

La apariţia lui Range Rover Evoque, toată lumea a căzut pe spate: ”în sfârşit, un SUV-coupe adevărat!”. După care a apărut versiunea Evoque în cinci uşi, care, evident, se vinde mai bine din raţiuni practice, deşi cam pierde la capitolul wow din aceleaşi raţiuni practice.

Noul Range Rover Sport e oferit cu 5 uşi, dar, spre deosebire de predecesor, reuşeşte să arate ceva mai sportiv decât marele Range Rover. Însă nu suficient de extravagant, faţă de ce sugerează particula ”Sport”.

Repede, spune repede: ai da banu’ sau nu merită?

Mă rog, probabil la asta s-au gândit cei de la Bulgari Design, care au decis, nici mai mult, nici mai puţin, să realizeze un Ranger Rover Sport Coupe. Adică să suprime portierele din spate, lăsând geamul lateral continuu, de mari dimensiuni.

Acum, sincer, efectul nu ni se pare de natură să întoarcă toate capetele amatorilor de maşini sportive. Nici măcar nu e o chestie originală, deoarece şi alţii s-au mai gândit până acum să transforme SUV-uri de lux în SUV-uri pseudo-coupe – vezi cazul lui Porsche Cayenne cu-două-uşi.

Mai puţin cu două uşi, dar de trei ori mai scump decât un RR Sport de serie? Nu mă prind…

Totuşi, cei de la Bulgari Design au planuri măreţe: o cadenţă de 100 de exemplare, fiecare urmând să coste cel puţin 150.000 de lire sterline (peste 180.000 de euro). Mai mult, aceste modele vor fi vândute prin reţeaua Land Rover şi vor beneficia de aceleaşi facilităţi ca un Range Rover Sport obişinuit, însă nivelul de personalizare va fi mult mai ridicat.

Voi ce părere aveţi:

 AŢI DA BANII PE UN RANGE ROVER SPORT CU DOAR DOUĂ UŞI?

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide