Valentino Rossi – accident grav la Mugello

Valentino Rossi, legenda MotoGP cunoscut şi sub porecla Il Dottore, a ajuns în acest week-end p mâna doctorilor după ce o fractură deschisă a tibiei de la piciorul drept.

Valentino Rossi, omul care domină de mulţi ani MotoGP şi cel care a nu a lipsit de la nici un Grand Prix în cariera sa, a avut parte de un accident teribil în acest week-end. În timpul sesiunii de calificări, Rossi a pierdut controlul într-o şicană şi a fost aruncat pe zona de pietriş a circuitului italian. Impactul cu solul a fost unul foarte brutal şi conform echipei sale a suferit o fractură deschisă a tibiei. Transportat de urgenţă la spitalul din Florenţa, Il Dottore a fost operat imediat, introducându-se 4 şuruburi pentru a îi fixa osul. Astăzi motociclistul italian va mai suferi însă o operaţie pentru a i se închide rana deschisă.

În cei 15 ani în care concurează Valentino nu a ratat nici o cursă. Se pare însă că această accidentare va face să piardă chiar o bună parte din sezon, medicii prevăzând că în cel mai bun caz Rossi s-ar putea întoarce pe două roţi peste două luni. Sezonul este compromis şi şansele sale la titlu, înainte de această cursă cu ghinion Rossi se afla la şase puncte în spatele liderului Jorge Lorenzo.

Cursa de duminică a fost câştigată de spaniolul Dani Pedrosa, pe locul secund clasându-se conaţionalul său şi favoritul acestui sezon Jorge Lorenzo. Podiumul a fost completa de italianul Andrea Dovizioso. Pedrosa a făcut o cursă perfectă fiind primul motociclist care reuşeşte în acest an să câştige o cursă după ce a plecat din pole position.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.