Valentino Rossi – accident grav la Mugello

Valentino Rossi, legenda MotoGP cunoscut şi sub porecla Il Dottore, a ajuns în acest week-end p mâna doctorilor după ce o fractură deschisă a tibiei de la piciorul drept.

Valentino Rossi, omul care domină de mulţi ani MotoGP şi celcare a nu a lipsit de la nici un Grand Prix în carierasa, a avut parte de un accident teribil în acest week-end.În timpul sesiunii de calificări, Rossi a pierdut controlul într-oşicană şi a fost aruncat pe zona de pietriş a circuitului italian.Impactul cu solul a fost unul foarte brutal şi conform echipei salea suferit o fractură deschisă a tibiei. Transportat de urgenţă laspitalul din Florenţa, Il Dottore a fost operat imediat,introducându-se 4 şuruburi pentru a îi fixa osul. Astăzimotociclistul italian va mai suferi însă o operaţie pentru a i seînchide rana deschisă.

În cei 15 ani în careconcurează Valentino nu a ratat nici o cursă. Se pare însă căaceastă accidentare va face să piardă chiar o bună parte din sezon,medicii prevăzând că în cel mai bun caz Rossi s-ar puteaîntoarce pe două roţi peste două luni. Sezonul estecompromis şi şansele sale la titlu, înainte de această cursă cughinion Rossi se afla la şase puncte în spatele liderului JorgeLorenzo.

Cursa deduminică a fost câştigată de spaniolul DaniPedrosa, pe locul secundclasându-se conaţionalul său şi favoritul acestui sezon JorgeLorenzo. Podiumul a fost completa de italianul Andrea Dovizioso.Pedrosa a făcut o cursă perfectă fiind primul motociclist carereuşeşte în acest an să câştige o cursă după ce a plecat din poleposition.