10 Mai în istoria automobilistică

În această zi s-a născut James Gordon Bennet Jr, cel care poate fi numit fondatorul curselor profesioniste de automobile în Europa.

10 Mai în istoria automobilistică 10 Mai în istoria automobilistică

10 Mai 1841 - În această zi s-a născut James Gordon Bennett Jr. un american care avea practic să pună bazele motorsportului profesionist în Europa. Acesta făcea parte dintr-o familie foarte bogată, tatăl său James Gordon Bennett fiind fondatorul ziarului New York Herald. Tânărul Gordon a fost însă trimis să studieze în Franţa. Prins în mrejele Parisului Bennett a gustat mai mult viaţa de noapte şi cursele de orice fel.

Ulterior Gordon Bennett a fondat The Paris Herald, care avea să devină cunoscutul ziar International Herald Tribune. Dar gândurile sale se îndreptau tot spre curse, chiar dacă se apropia de vârsta de 60 de ani, şi în 1900 a hotărât să pună bazele cursei anuale Gordon Bennet Cup. Aceasta strânge piloţi an de la an, precum pionierii Henry Farman şi Alexander Winton. Cupa a avut loc în 5 ani consecutivi între 1900 şi 1905, după care Automobile Club de France a preluat organizarea şi în anul următor pe circuitul de la Le Mans a avut loc primul Grand Prix din istorie!


10 Mai 1923 - Alfred P Sloan este ales Preşedintele G.M. Sloan a rămas în istoria automobilistică pentru faptul că a dictat schimbări anuale de design ale modelelor fabricate şi pentru că a stabilit o structură de preţ pentru gama G.M. formată din Chevrolet, Pontiac, Oldsmobil, Buick şi Cadillac. Americanul a fost astfel primul preşedinte care a gândit o astfel de segmentare pentru mărcile din portofoliu, tehnică tot mai des adoptată mai ales în zilele noastre.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.