10 prostii care ne bagă-n groapă. De azi promitem că nu mai facem

Stop acum micilor plăceri la volan

10 prostii care ne bagă-n groapă. De azi promitem că nu mai facem 10 prostii care ne bagă-n groapă. De azi promitem că nu mai facem

Din cele 65.000 de victime ale accidentelor rutiere în doi ani recenţi de măsurare, cel puţin un accident din zece s-a datorat neatenţiei şi stării de "visare cu ochii deschişi" a şoferului, conform unui studiu realizat de compania de asigurări Erie Insurance.

Studiul se bazează pe FARS (Fatality Analysis Reporting System), o bază de date care centralizează rapoartele întocmite de poliţie după producerea accidentelor rutiere.

"Conducerea neatentă şi <<visatul cu ochii deschişi>>  fac ca şoferii să nu se mai concentreze 100% la drum, să ia mâinile de pe volan şi să-şi piardă din vedere scopul principal: să ajungă în siguranţă la destinaţie", a declarat Doug Smith, vicepreşedinte la Erie Insurance. 

Studiu s-a axat pe datele colectate în perioada 2010-2011, iar în urma analizei acestora s-a descoperit că 62% dintre accidentele fatale s-au datorat şoferilor neatenţi sau distraţi la volan. Pe locul doi se află accidentele cauzate de folosirea telefonului mobil, cu un procent de 12%, iar pe locul trei, cu 7%, s-au clasat accidentele survenite în cauza direcţionării atenţiei către un eveniment exterior: alt accident, o persoană, sau un obiect oarecare. Mai jos aveţi o listă cu celelalte cauze care au dus la accidente fatale:

1. Neatenţia şi visatul cu ochii deschişi la volan - 62%

2. Folosirea telefonului mobil - 12%

3. Interesul pentru un eveniment, obiect, persoană din exterior - 7%

4. Conversaţiile cu ceilalţi ocupanţi - 5%

5. Folosirea sau căutatul unui obiect din maşină - 2%

6. Mâncatul şi băutul - 2%

7. Setarea volumului şi a climatizării - 2%

8. Folosirea altor sisteme adiacente maşinii: reglarea oglinzilor laterale sau a scaunelor - 1%

9. Mişcarea unui animal de companie sau a unei insecte în habitaclul - 1%

10. Fumatul - 1%

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.