16 Iunie în istoria automobilistică

16 Iunie este ziua oficială de naştere Ford, acum 107 Henry Ford înfiinţând compania care îi poartă numele.

16 Iunie în istoria automobilistică 16 Iunie în istoria automobilistică

16 Iunie 1903 - În această zi Henry Ford, la vârsta de 40 de ani, pune bazele companiei Ford, care avea peste ani să devină una dintre cele mai de succes în industria auto. Foarte interesant, pentru a strânge fondurile necesare deschiderii fabricii a apelat la 12 investitori, printre care se aflau şi fraţii John şi Horace Dodge, care mai târziu au pus bazele mărcii care le poartă numele.

Astfel, cu 28.000 de dolari Henry a ridicat prima fabrică Ford pe Bagley Street în Detroit şi şi-a cumpărat utilajele necesare. Ford avea să schimbe industria auto prin introducerea procesului de asamblare în serie, în care un muncitor efectua o singură operaţie după care vehiculul asamblat avansa către un al post de lucru. Primul model produs sub această nouă coordonare a fost Ford Model T, un automobil care a pus clasa muncitoare pe roţi, fiind mult mai accesibil decât orice alt automobil fabricat până atunci.

În prezent Ford este o companie cu peste 213.000 angajaţi în lume, angajaţi în subsidiare şi birouri din mai mult de 90 de ţări. În 2009 Ford a produs 4.871.000 unităţi şi a generat un profit de 2,7 miliarde de dolari.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.