18 Aprilie în istoria automobilistică

În această zi, Gottlieb Daimler şi Wilhelm Maybach pun bazele primului atelier de producţie a motoarelor, acesta fiind rădăcina unora dintre cele mai prestigioase mărci din lume.

18 Aprilie în istoria automobilistică 18 Aprilie în istoria automobilistică

18 Aprilie 1882 - Gottlieb Daimler şi Wilhelm Maybach ajung la o înţelegere pentru a proiecta şi a asambla motoare cu combustie internă. Daimler a cumpărat astfel o casă de 75.000 de mărci, bani obţinuţi ca şi compensaţie după ce a fost înlăturat de la Deutz, o companie specializată în motoare. Gottlieb l-a luat cu el şi pe Maybach ambii hotărând să pună bazele propriei lor afacere.

Au început astfel prin a construi o extensie casei în care şi-au pus stabilit atelierul. Primul motor a fost gata în 1883, dar primul progres tehnologic a venit patru ani mai târziu atunci când cei doi au reuşit să fabrice şi să patenteze primul motor cu combustie internă răcit cu apă. Activitatea lor a alarmat însă vecinii şi chiar Poliţia a făcut o razie în mica lor fabrică, convinşi de faptul că Daimler şi Maybach se ocupă cu falsificări, dar au găsit doar motoare.


18 Aprilie 1906 - Sunset Automobile Company, o companie din San Francisco, arde până la temelii, Sunset era celebra pentru dezvoltarea unuia dintre cele mai silenţioase motoare ale vremii. Producţia Sunset nu a mai fost niciodată reîncepută , ba mai mult, de-a lungul istoriei, în America nici o companie auto de pe Coasta de Vest nu a reuşit să atingă succesul, fiind un fel de blestem neoficial.


18 Aprilie 1949 - Geoff Bodine, unul dintre cei mai buni piloţi americani, se naşte în această zi. Geoff, cel mai mare dintre fraţii Bodine, a fost numit printre cei mai buni piloţi NASCAR din toate timpurile, şi figurează în Cartea Recordurilor pentru cele mai multe curse câştigate într-un singur sezon.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.