2018: Permisul auto, disponibil prin intermediul telefonului mobil

Documentul în sine nu va fi conţinut în telefon, ci stocat în cloud...

2018: Permisul auto, disponibil prin intermediul telefonului mobil 2018: Permisul auto, disponibil prin intermediul telefonului mobil

Începând din 2018, polonezii vor putea să-şi folosească telefonul mobil în locul cărţii de identitate şi a permisului de conducere, a anunţat vineri Anna Strezynska, ministrul polonez pentru Afaceri Digitale. 

Noua aplicatie va fi disponibila cel mai tarziu spre sfarsitul primului trimestru al anului 2018. 

"Sper ca polonezii, cunoscuti in Europa pentru deschiderea pe care o au fata de noile tehnologii, vor fi lideri in randul utilizatorilor acestei aplicati", a spus Anna Strezynska, citata de agentia de presa PAP.

Documentul în sine nu va fi conţinut în telefon, ci stocat în cloud şi va putea fi accesat graţie unui cod unic primit prin SMS, la fel cum se procedează deja pentru activarea serviciilor bancare.

Cartea de identitate va fi doar primul document utilizabil in aceasta maniera. Permisul de conducere a vehiculelor, certificatul de inmatriculare, carnetul de student si adeverinta ce atesta provenienta unei persoane dintr-o familie numeroasa vor deveni si ele disponibile prin aceeasi procedura, a adaugat ministrul polonez.

Sursă: hotnews.ro

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.