24 Mai în istoria automobilistică

Pe 24 Mai, dar la o distanţă câteva decenii, s-a deschis primul atelier de repare al maşinilor şi s-a patentat primul sistem automat de încasare a taxei pentru parcare.

24 Mai în istoria automobilistică 24 Mai în istoria automobilistică

24 Mai 1899 - În această zi în Boston W. T. McCullough îşi deschide primul garaj destinat reparării atât vehiculelor, dar şi autovehiculelor. Deşi automobilul era o raritate în acea perioadă şi foarte puţini se băgau să repare un automobil, McCullough avea şi facilităţi pentru repararea maşinilor. Atelierul se numea "Back Bay Cycle and Motor Company" şi remedia problemele care nu necesitau intervenţia la motor, în lipsa metodologiei şi a modului de reparare, acea componentă putând fi meşterită doar de inventator.


24 Mai 1935 - În această zi Carl C. Magee patentează primul model de taxatoare automate pentru parcare din lume. În acelaşi an, aceste aparate au fost introduse în Oklahoma City , oraşul american devenind primul din lume în care parcarea se taxa în mod automat. Taxatorul avea un mecanism format dintr-un locaş în care fisa era inserată, un disc dotat cu resort care făcea o rotaţie completă într-o oră şi un indicator care arăta expirarea perioadei. La început taxatorul era individual, astfel fiecare loc de parcare avea propriul aparat.

Ulterior în anii '80 a fost introdus o versiune digitală care pe lângă faptul că înlocuia părţile mecanice cu unele digitale. De asemenea acest sistem avea capacitatea să printeze bonuri cu data de expirare, reducând necesitatea aparatelor individuale. Astăzi tehnologia a avansat foarte mult şi există locuri în lume unde se poate plăti prin sms locul de parcare sau există un fel de taxatoare care se pot monta în maşină şi înregistrează automat perioadele de staţionare, la sfârşit de lună din contul şoferilor fiind retraşi banii aferenţi parcărilor.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.