25 iunie în istoria automobilistică

În această zi s-a născut Johnny Herbert, pilot englez care a activat în Formula 1, dar care s-a remarcat în principal prin victoria istorică la Le Mans.

25 iunie în istoria automobilistică 25 iunie în istoria automobilistică

25 iunie 1964 - În această zi s-a născut în Londra John Paul Herbert, pilot englez care a activat mult timp în Formula 1. Deşi a adunat 165 de curse în Marele Circ, pilotul englez nu s-a remarcat aici decât prin experienţa bogată, nu neapărat prin victorii având în palmares doar trei triumfuri. În schimb acesta a reuşit să aducă prima şi singura victorie a unui constructor japonez în cursa de 24 de ore de la Le Mans.

Victoria istorică a survenit tot în Iunie cu doar câteva zile înainte ca Herbert să împlinească 27 de ani. Astfel în 1991, pilotând un model Mazda 787B, englezul a reuşit să parcurgă într-o zi şi o noapte 362 de tururi, devansând chiar armada britanică Jaguar, care a ocupat următoarele trei poziţii. Bolidul folosit, Mazda 787B, avea un motor Wankel R26B de 2.6 litri care dezvolta 700 CP la o 9.000 rpm. Victoria este cu atât mai importantă pentru Mazda încât au fost primi şi singurii care au participat la Le Mans cu un motor rotativ.

În 2009 Johnny Herbert a pilotat un model Honda Civic în British Touring Car Championship şi la Le Mans a mai pilotat pentru Audi Sport Uk, Team Bentley şi Aston Martin Racing.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.