7.500 de lei amendă pentru depăşirea vitezei

Ministerul Afacerilor Interne a lansat, în dezbatere, publică noi propuneri de modificare a Codului Rutier. Sunt vizaţi cei care depăşesc limitele de viteză, cei care urcă băuţi la volan şi cei care nu dau prioritate pietonilor angajaţi regulamentar în traversare.

7.500 de lei amendă pentru depăşirea vitezei 7.500 de lei amendă pentru depăşirea vitezei

Proiectul de lege prevede ca amenzile pentru încălcarea gravă a unor norme rutiere, precum neacordarea de prioritate pietonilor, nerespectarea limitelor de viteză, conducerea sub influenţa băuturilor alcoolice (dacă alcoolemia este sub limita penală), sunt majorate la clasa a V-a de sancţiuni. Totodată, pentru aceste abateri este propusă suspendarea permisului de conducere pe o perioadă de 4 luni.

Ce înseamnă clasa a V-a de sancţiuni? Este cea mai dură clasă de amenzi, cu sancţiuni între 21 şi 100 de puncte contravenţionale. Un punct contravenţional este egal cu un punct de amendă, care valorează 75 de lei, adică 10% din salariul minim brut pe economie (750 de lei). Astfel, amenzile pentru abaterile descrise mai sus ar putea varia între 1.575 de lei şi 7.500 de lei.

Proiectul de lege mai prevede şi reglementări asupra autovehiculelor înmatriculate în alte state, informaţii pe care le puteţi afla pe www.gândul.info.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.