A fost construit primul Saab nou după doi ani de pauză

Producătorul suedez Saab părea, la un moment dat, că nu o să-şi mai revină niciodată şi că o să dispară definitiv de pe harta constructorilor. Dar iată că, la fel ca un Phoenix, Saab a renăscut din propria-i cenuşă, cu puţin ajutor de la chinezi.

A fost construit primul Saab nou după doi ani de pauză A fost construit primul Saab nou după doi ani de pauză

Fabrica Saab din oraşul suedez Trollhättan a construit prima maşină nouă după doi ani de pauză, potrivit site-ului SaabsUnited.com. Mai exact, este vorba despre un Saab 9-3 care va fi folosit pentru a testa motorul pe benzină cu turbocompresor (despre care oficialii nu au dat detalii încă) şi alte noi componente înainte de a începe producţia de serie la sfârşitul lui 2013.

Compania Saab a fost cumpărată la jumătatea anului 2012 de către National Electric Vehicle Sweden (NEVS) – un consorţiu creat special pentru achiziţionarea activelor companiei auto suedeze. În prezent, NEVS deţinută în proporţie de 78% de către compania chineză National Modern Energy Holdings (NME Holdings Ltd.), în vreme ce restul de 22% este deţinut de oraşul chinez Qingdao, prin intermediul companiei Qingbo Investment Co Ltd.

„Înainte de decizia de a porni producţia de maşini Saab, trebuie să finalizăm câteva dialoguri şi să construim parteneriate cu furnizori. Ştim că fabrica este pregătită pentru producţie”, a declarat Mattias Bergman, actualul preşedinte al companiei-mamă NEVS.

Primul model care va fi construit în noua eră Saab va fi 9-3, aceeaşi maşină care s-a construit până în anul 2011, dar care va avea parte de componente noi, altele decât cele furnizate de General Motors. În 2014, „noul” 9-3 va primi un facelift, iar apoi va veni şi o versiune electrică.

Despre revenirea mărcii Saab poţi citi mai pe larg aici.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.