Accident grav pe DN1: doi morţi şi şapte răniţi în urma unei depăşiri în curbă

Autor: Cristian Agatie 01 aug. 2019 Știri auto
Accident grav pe DN1: doi morţi şi şapte răniţi în urma unei depăşiri în curbă

Un microbuz şi un TIR s-au ciocnit în această dimineaţă pe DN1, în localitatea Uileacu de Criş din judeţul Bihor, în urma unei depăşiri neregulamentare care s-a terminat prost. În urma accidentului, doi oameni şi-au pierdut viaţa şi alţi şapte au fost răniţi. Traficul în zonă a fost blocat timp de mai bine de trei ore.

Şoferul microbuzului a vrut să depăşească o maşină într-o curbă foarte periculoasă de pe DN1. Nu a reuşit să revină la timp pe banda sa de circulaţie şi s-a izbit frontal de un tir care venea din sens opus. Iată ce spune Lavinia Lascău, purtător de cuvânt al IPJ Bihor:

„Un bărbat de 42 de ani din Republica Moldova, în timp ce conducea un microbuz pe direcţia Tileag-Oradea, într-o curbă marcată şi semnalizată corespunzător, a efectuat manevra de depăşire, a pătruns pe sensul opus de circulaţie şi a intrat în coliziune frontală cu un autotren cu semiremorcă, condus de un bărbat de 50 de ani din jud Dolj. După producerea accidentului rutier, microbuzul a ricoşat într-un auto parcat în afara părţii carosabile”.

Accidentul a fost fatal pentru şoferul microbuzului, dar şi pentru un pasager aflat pe scaunul din spatele acestuia. Două persoane se află în stare gravă, în timp ce alte cinci au contuzii şi posibile fracturi, dar viaţa lor nu este în pericol. Pasagerii microbuzului veneau din Moldova şi mergea la muncă în străinătate, în Cehia.

sursa: digi24.ro

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Cristian Agatie
După o experiență scurtă în presa generalistă și radio, a intrat în presa auto „din oportunism” în 1994, la revista Autoturism a Automobil Clubului Român, și a rămas „din convingere” din 2008, la Auto Bild, un nou proiect demarat în România de Axel Springer în colaborare cu Edipresse. Absolvent ... citește mai mult
promotor.ro

Comentarii
Inchide