Acesta este Mercedes-AMG C63 Coupé Edition 1 (şi cel de lângă, C63 Coupé DTM)

Pentru fiecare versiune sportive a unui model trebuie să existe o versiune exclusivistă a versiunii sportive. Acesta este C63 Coupé Edition 1.

Acesta este Mercedes-AMG C63 Coupé Edition 1 (şi cel de lângă, C63 Coupé DTM) Acesta este Mercedes-AMG C63 Coupé Edition 1 (şi cel de lângă, C63 Coupé DTM)

Odată cu lansarea pe piaţă a lui Mercedes-AMG C63 Coupé (şi C63 S Coupé), clienţii pot să-şi comande frumoasa sportivă de clasă medie cu pachetul Edition 1, care îl transformă într-o vulgară sportivă de clasă medie. 

În timp ce V8-ul de 4,0 litri biturbo aduce la fel de multă vlagă - 476 de cai-putere (şi 510 cai-putere pentru S) - şi AMG Ride Control (cu amortizoarele-i controlate electronic) rămâne ferm pe poziţii, esteticul exterior şi interior trece printr-o serie de modificări greu de trecut cu vederea.

S-model vine îmbrăcat în vopseaua mată Magno Selenite Grey, detaliată cu elemente de culoare galbenă, şi cu roţile Performance, negre mat, care ascund frâne ceramice (în cazul lui C63 S Coupé Edition 1). Statura agresivă poate fi completată de pachetul AMG Aerodynamics, care vine cu un kit exterior, uhm, agresiv. Foarte agresiv. 

La interior, Edition 1 dispune de scaune AMG Performance îmbrăcate în piele napa, detalii contrastante de culoare galbenă şi volanul din fibră Dinamica, teşit în partea de jos. Nu ştiu ce ar mai putea face atelierele de tuning mai mult decât a făcut Mercedes cu Edition 1...

Cât despre mean machine-ul pe care îl vezi alături de Mercedes-AMG C63 S Coupé Edition 1, este versiunea cu adevărat extremă a lui C Coupé, cea dedicată curselor DTM. Tot ce vezi pe pe această maşină este strictul necesar, practic. 

Mercedes-AMG C63 Coupé DTM are doar 1.120 de kilograme (mulţumită folosirii fibrei de carbon, începând de la monococă până la elemente ale caroseriei) şi livrează 490 de cai-putere la 7.500 rpm. Şi un cuplu de 500 de Newtoni-metru. Puterea este trimisă punţii spate prin intermediul unei cutii cu şase trepte.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.