Ariel Atom a intrat în dotarea Poliţiei (dar nu în România)

Poliţiştii din Marea Britanie ar trebuie să fie destul de fericiţi acum. După ce au intrat în topul celor mai tari maşini de Poliţie din lume cu OZN-ul denumit Caparo T1, englezii au mai primit o bijuterie capabilă să plece de pe loc mai repede decât ai zice „stai că trag!”.

Ariel Atom a intrat în dotarea Poliţiei (dar nu în România) Ariel Atom a intrat în dotarea Poliţiei (dar nu în România)

Ariel Atom este una dintre cele mai agile maşini de serie din lume şi, ghici ce, Poliţia tocmai a primit un exemplar. Evident, nu este vorba despre România, ci despre Marea Britanie, acolo unde cei de la Ariel construiesc modelul capabil să îţi deformeze faţa în doi timpi şi trei mişcări.

Mai exact, Poliţia din Somerset a intrat într-un parteneriat cu producătorul Ariel, parteneriat din care Poliţia are cele mai multe de câştigat. Adică s-a ales un Atom 3.5R nou-nouţ, care a fost gâdilit sub barbă ca să producă nu mai puţin de 350 CP din propulsorul Honda de 2,0 litri. Aşa că sprintul de la zero până la 100 km/h e gata în doar 2,6 secunde. Minunat.

Look at me, I'm so handsome with my Atom...

Ca de obicei, maşinuţa a primit o vopsea în culorile poliţiei şi o rampă de lumini ca să îşi anunţe prezenţa. Ceea ce e necesar, fiindcă s-ar putea să treacă pe lângă tine fără să o vezi.

Cu alte cuvinte, Marea Britanie se poate lăuda acum că are două poziţii în TOP 10 cele mai tari maşini de Poliţie din lume, acolo unde până nu demult era doar singuraticul Caparo T1.

Există, însă, şi o veste care îi va bucura pe vitezomanii Angliei: Atomul nu va fi folosit în urmăririle de maşini, ci va fi un fel de panou publicitar ambulant pentru o campanie de sensibilizare a motocicliştilor, scrie The Independent.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.