Audi lucrează la un SUV 100% electric – posibil Q6

Germanii de la Audi au prezentat la Salonul Auto Geneva 2015 noul R8 e-tron, un coupe supersportiv 100% electric. Dar planurile nemţilor nu se opresc aici, fiindcă există informaţii care spun că marca va lansa în 2018 un SUV electric, care s-ar putea numi Q6. Avem detalii mai jos.

Audi lucrează la un SUV 100% electric – posibil Q6 Audi lucrează la un SUV 100% electric – posibil Q6

La începutul lui 2018, Audi va lansa un SUV premium de mari dimensiuni care va folosi un sistem de propulsie 100% electric. Informaţia vine de la britanicii de la AutoExpress care au participat la conferinţa anuală Audi. Acolo, Ulrich Hackenberg, şeful departamentului de inginerie de la Audi, a spus că noul model va avea un design nou, gândit special pentru vehiculele din gama e-tron, şi că va avea la bază generaţia următoare a platformei modulare MLB.

Conform oficialului companiei germane, bateriile folosite vor oferi o autonomie maximă de peste 500 km, ceea ce ar reduce substanţial frica de a rămâne în pană prezentă la majoritatea maşinilor electrice de astăzi. În privinţa numelui, şeful inginerilor a spus că această soluţie tehnică nu s-ar potrivi prea mult cu ideea de quattro, dar departamentul de vânzări e de părere că trebuie să poarte indicativul Q.

Totodată, Hackenberg a dat detalii despre viitorul Audi Q1, cel mai mic crossover al producătorului teuton, care va fi lansat la sfârşitul lui 2016, dar şi despre un Audi Q8.

Cu alte cuvinte, gama de SUV-uri a germanilor se va mări considerabil în următorii ani, iar propulsia electrică va fi o parte foarte importantă a modelelor Audi, noul R8 e-tron fiind cea mai proaspătă dovadă în acest sens.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.